До Дядо Коледа

До Дядо Коледа

Писмото на Vi Yo с желание и пожелание

Мили Дядо Коледа, тази година бях много послушен , и то толкова че си заслужавам една ваканция. Защо не едно околосветско пътешествие или 100 000 евро в банковата ми сметка. Бях добър, грижовен, работливо момче, плащах си наема и сметките навреме. Понякога закъснявах, защото изкарвах толкова пари, че чак не знаех какво да ги правя - да ги дам за битовизми или да се поглезя като си купя хляб и лютеница. Но всичко е точно. Гледайки коледните реклами, с една приятелка си говорихме дали се вълнува от предстоящите празници. Отговорът й беше, че се вълнува от сармите и питката, а за Нова година си пожела секс. Точно навръх Нова година да изпита блажен оргазъм. Какво по хубаво от това, да се нагърмиш със боб и сърми и за десерт полово сношение - това си е цяла заря. Говорейки с повечето ми приятели и познати, забелязах, че коледният дух се е загубил и се запитах къде ли е забегнал този палавник. Дали не е в някой стриптийз бар, дали пие някъде ракия и замезва с туршия или пък е в афтър? Дали джуджетата или Снежанка не са му пуснали и той се е изнервил от безсексието? Вървейки по улиците, дочувам какви ли не разговори на хората за посрещането на Коледа и Нова година, от които някои са в кой скъп и изискан ресторант да бъдат, в коя държава да отидат, какви подаръци за децата да вземат. Други пък обсъждат дали ще имат коледен бонус, за да нагласят скромна трапеза и малко подаръче но от сърце за детето, изпълнено с вяра в доброто. Надеждата, че другата година ще бъде по-благородна и по-алкохолна дава вяра на бездомните, че ще имат пари за три бутилки мастика повече всеки ден, а не да си хвърлят тежки клетви за смърт едновременно с ожесточен скандал защо другарчето е изпило последната чашка. Да, бях свидетел на това, докато малко арт магазинче беше в процес на коледно украсяване. Епично!

Това ме накара да се замисля какво искам да ми се случи през идната година и какъв подарък да получа от Дядо Коледа. Замислен, някой ме потупа по рамото и ми каза, че бил Коледният дух. Зарадвах се толкова много, че чак свихме един джойнт и започнахме да си говорим и смеем за тази заобикаляща ни трагикомедия. Попитах го къде се е изгубил, какво се случва с него. Беше се поотчаял самият той, започнал да изпитва апатия, липсата на секс го агресирала и за това решил да тръгне на бокс, да изпусне напрежението по този начин. Реших да му помогна - щом той се е сдухал какво ще правим? Мислех как да му бъда полезен и да възвърна живеца в него. Пихме по един шот и внезапно се появи едно красиво момиче. Коледният дух си я хареса но го беше срам. Реших да взема нещата в свои ръце, запознах се с въпросното момиче - казваше се Надежда. Тя нямаше нищо против да се опознаят, очите му светнаха като на манастирски котарак. След някое друго питие и джойнт отидоха до тоалетната, забавиха се - беше ясно, че са палували. Върна се сам, попитах го къде е Надежда, видимо доволен ми обясни, че си е тръгнала защото й е изцапал току що купената нова рокля на Шанел, а на всичко от горе пробвала за пръв път анални страсти. Но на Духа не му пречеше ситуацията, и заедно си казахме, че всичко е точно. Накрая на неочакваната ни срещата, видях че той вече не беше отчаян, даже напротив - като че ли беше готов да пръска вяра и любов по лицата на непразнично настроените хора, на малки и големи. Взехме си довиждане и си обещахме да се видим отново. И така, след като тръгнах да се прибирам, видях как хората бяха обляни от радост и коледен дух готови да посрещнат празниците, било то скромно или пищно. Изпълнени с надежда за по-благодатна година.

Ето, Дядо Коледа, докато четеш писмото ми, се надявам да разбереш, че съм бил добър човек и тази година. Затова внимавай дали ще ме прецакаш и тази година, за да не настървя работливите джуджета да те обладаят като Луцифер и Буда, а Снежанка да си сложи железни бикини. Весела Коледа!

Весели празници и изпразници!

Още от категорията

Гери-Никол и перфектното капучино

Съчинение разсъждение върху туит

Неделни работи: 6 ползи от домакинските задължения

Съчетаване на полезното с неприятното... или пък не?

За солените сълзи и любовта

Боли и нямаш сила за повече

От общината