Как да запазиш имиджа си в социалните мрежи по време на празниците

Как да запазиш имиджа си в социалните мрежи по време на празниците

От Венета Михайлова

"Човекът е човек тогава, когато е на път...” е максимата, определяща най-пълно непримиримата Венетина душа, копнееща да посети всяко кътче на планетата – от Мачу Пикчу до ждрелото на река Ерма. Определяна от приятелите си като "хиперактивна”, "луда глава” и "страстна стихоплетка”, а от баба си като "диване с циганска пепел на д-то”, тя не спира да твори – на работа, в метрото, на пазара, и по нощите, и по ранните зори

Коледа наближава с аромат на глювайн и канела, с вкус на прясно изпечен сладкиш, с топлината на запалена камина в снежна, планинска нощ....Коледа е времето в годината, когато хората отварят сърцата си, стават по-добри, по-мили и хиляди пъти ПО-ДОСАДНИ!!!

За да се предпазите от необмислени действия  по време на коледните празници, запазвайки любовта на приятелите си, добрите отношения със семейството си и уважението на фейсбук последователите си, хвърлете едно око на правилата по-долу.

Не споделяйте статуси за метеорологичните условия
Колко и да ви се струва невероятно - всеки от нас има прозорец! Прозорецът служи за гледане навън и най-често, ако не е зает с романтичен чат или не се бори самоотвержено в Candy Crush сага, човек гледа през него и сам осъзнава какво се случва. А и замислете се за Емо Чолаков - ако снегът вали с 1537 поста в минута - Емо няма как да запази работата си.

#Българската Коледа! Спести пост за снега - спаси Емо!  

Не качвай снимки на новите си коледни чорапи
Това е зимният еквивалент на летните "два голи крака пред басейн" - къде дебели, къде слаби, къде космати, къде обезкосмени - дет’ се вика кому е нужно?!? Всеки знае, че Коледа наближава, всеки е в Коледно настроение, по-добре обогатете хората с някоя мъдрост за душата отколкото с чорапите си.

#По-важно е да е ти топло на душата, отколкото на краката!

Не си купувайте новогодишна рокля
Така или иначе предстоящите почивни дни ще ядете минимум като прегладнял войнишки отряд след изтощителна битка - рискувате не само да изглеждате като цвърчаща наденичка на скара, но и да спраскате роклята в сюблимния момент, когато с любимия си пожелавате мноооого любов през новата година.

#Пръсни се от щастие, а не от преяждане!

Не качвайте снимки на сармите си
Всеки е виждал сарми, всеки в момента яде сарми, всички сарми са с кисело зеле! Да, може би има накакви вариации - някои са по-малки, други са по-големи, някои са със сини сливи, други без, но разликите не се значителни. Вярвайте ми, броят качени снимки с коледни ястия в мрежата е в правопропорционална връзка с броя ваши приятели, които ще ви unfollow-нат или директно изтрият, защото вече им е дошло до гуша от снимки на салати, домашно приготвени сладки и чаши вино на фона на запалена камина.

#Всяка сарма - бомба, всеки ошаф - бич срещу приятелството във фейсбук!

Ограничете алкохола, ако скоро сте скъсали с гадже
Пияните хора, малките деца и клиновете винаги казват истината!!! Рискувате в момент на слабост да звъннете на бившия си приятел и през сълзи да му споделите, че от последното ви рандеву не сте правили секс, колко държите да се съберете отново и колко е сладичък, дори когато хърка като дъскорезница.

#Само Нострадамус като се напие звъни на бъдещите си гаджета!

Ограничете алкохола, ако не сте планирали да ставате млад баща/майка
Питали ли сте се някога, защо имате най-много приятели, родени през септември? Защото те са „произведени” през декември... Алкохол, самота, желание за близост, а често и студ са някои от причините, които тласкат хората към съвокупление по време на коледно-новогодишите празници. Друг важен фактор са фирмените коледни партита, които предразполагат колегите към търсене на сродна душа и тяло на работното място. Единственият губещ тук е работодателят, на когото ще се наложи да търси позиция по заместване.

#People say that alcohol cause many deaths, but they don’t say how many people were born because of it!

Облечете се с елегантна прилепнала рокля/костюм за коледния обяд с роднините
Така или иначе майка ви тайно ще ви снима докато нагъвате лакомо 3-тата сарма и ще сподели снимката на стената си в опитите си да ви намери жених / невеста ОТ КЛАСА. Дори и да сте във връзка, не сте в безопасност, в случай че мъжът на сърцето ви не е по вкуса на родата. Особено ако колежката на майка ви Ленчето има син на вашата възраст, който е много забавен (според майка ви!?!?) и спретнат (OMFG). Респективно ако сте младеж Ленчето разполага с порядъчна млада дама, която поддържа дома си порядъчно чист (няма проблем, че това е и за сметка на някоя изхвърлена през прозореца в пристъп на ярост мръсна чиния) и очите й са толкова красиви, че почти отклоняват вниманието от огромния й нос.

#Да отидеш на среща, уредена от майка ти е като да натиснеш „да” на pop-up-налия надпис на екрана ти: „Ти си 100 000-ният ни посетител днес. Напиши ЕГН-то си и банковата си сметка и можеш да спечелиш екскурзия до Малдивите!”

„Сам вкъщи”
Колкото и да сте заети по Коледа - пазаруване, готвене, баба-хопинг (посещение при всички възможни баби - вашите, на приятеля ви, приятелки на бабите на приятеля ви...) не забравяйте - Коледата ви никога няма да е същата без да сте гледали поне веднъж филмовия маратон Сам вкъщи 1,2,3... Макколи Кълкин вече отдавна се радва повече на други бели субстанции, отколкото на снега, но сигурно е едно - той е вечен! Нещо като хлебарките, Шер и Лили Иванова...

#Сам вкъщи до гроб!

Коледа не е и никога няма да бъде същата без коледния концерт на Веско Маринов
Той внася страст и плам дори и в най-студените зимни дни, певецът, който с пот на челото ви окъпва в щастие, брилянтен маркетолог, чиято пазарна стратегия му докарва повече приходи от тези на всяка средностатистическа фолк-певица...Чудите се защо? Докат’ ЕнтЕлегентната младеж сваля безплатна музика и записва флашки до откат, пенсионерите купуват касетки!!!

#Касетката свърши - ще обърнеш ли другата страна?

Фейсбук клипчета как е минала тази година за вас
Пиянски снимки с приятелите, летувания в Мичурин, абитуриентския бал на братовчедка ви - nobody cares! “Share your memories” е най-безсмислената функция на фейбук - да, ценна за самия човек, но безкрайно досадна за приятелите му, които гледат слънчеви снимки с летни коктейли докато се пържат в офиса...

#Истинско падение не е да качиш снимка на сармите си, а да share-неш memorу със снимка на сармите си!

Весели празници! И отделете повече време на семействата си отколкото на смартфоните си!

Какво друго от Градът

Криворазбраният фрийрайд

За неадекватната информираност при случаи на лавина в планината и свободните зимни спортове - отворено писмо от Валери Пелтеков

Виртуозните музиканти заслужават виртуозно вино

Артистите от Миланската скала бяха омагьосани от селекцията на изба Братя Минкови

Поздрави от зелен Ню Йорк

Писа ни Радина Цачева

Най-четени!

2016 - годината, в която рокът не умря

А тези албуми са категорично доказателство за дълголетие и пращящо здраве

Рафи

Обича нощна София, да пътува в България и да прави дюнери

Какво е глутенът

И наистина ли е толкова страшен

The Shepherd’s Crown

Величествен финал и достойно сбогуване

Ники

Подземните тунели са неговото царство

Go Skateboarding Day Sofia 2017

Улиците са твои

La La Land in Concert

Мюзикълът на годината с оркестър на живо

Пространство с много измерения

Фотографии на Йордан Йорданов - Юри

От общината

Най-четени