The Simpsons знаят бъдещето?

The Simpsons знаят бъдещето?

11 от най-точните им попадения

Авторът Бетина Мутишева: Родена съм в Монтана. В момента живея в София. Завършила съм Връзки с обществеността и философия като бакалавърски специалности и съм магистър по Литература и книгоиздаване. В момента съм фрийланс автор и блогър. Интересите ми са в областта на литературата, философията и популярната наука и киното, но най-вече в литературата. Книгите заемат едно от най-важните места в живота ми още от дете. Баща ми създаде у мен любовта към четенето и аз успях да я поддържам до ден днешен. Запалена по хоръра и научната фантастика и съм един от най-големите почитатели на Х.Ф. Лъвкрафт и Стивън Кинг. Опитвам се и аз творя в тези жанрове и скоро ще предприема първите стъпки към издаване на първия си сборник с разкази. Харесва ми да пиша за другите, въпреки че пиша само онова, което самата аз бих прочела.

Преди цели 16 години ,,Семейство Симпсън’’ предсказват, че Доналд Тръмп ще стане президент на САЩ. Сценаристите имат още редица до голяма степен плашещи попадения. Сериалът, който е излъчван вече близо 30 години предизвиква интереса на доста изследователи във връзка с това, че периодично предсказва ключови за човечеството събития.

11. Дефектни машини за гласуване.

simpsons.image

През 2008 г. „Семейство Симпсън“ показва как Хоумър опитва да гласува за Барак Обама на президентските избори, но дефектна машина променя неговия вот. Четири години по-късно машина за гласуване в Пенсилвания трябваше да бъде елиминирана, след като беше установено, че променя гласовете за Барак Обама на гласове за опонента му от Републиканската партия Мит Ромни

10. Епидемията ебола.

simpsons.image

В 3-ти епиздо на 9-ти сезон „Семейство Симпсън“ предсказва епидемията от ебола през 2014 г. -17 години преди да се случи. В сцена от епизода Мардж предлага на болния Барт да прочете книга, озаглавена „Любопитният Джордж и вирусът ебола“. През 90-те години на миналия век той не е особено разпространен, но няколко години по-късно се превърна във водеща новина.

9. Откриването на Хигс бозона.

simpsons.image

През 1998 година Хоумър успява да докаже теоретично съществуването на божествената частица Хигс Бозон, потвърждение дошло при експериментите през 2015 на учените от Церн върху адронния колайдер.

8. 11-ти септември

simpsons.image

В епизода “Ню Йорк срещу Хоумър Симпсън”, който излиза през септември 1997, Барт препоръчва на баща си да се отправи към Ню Йорк с автобус и му показва брошура, на която е изобразена цифрата 9, а силуетът на Световния търговски център образува 11.

7. Скандалът с подслушването на агенти от NSA

simpsons.image

Намек за предстоящия скандал око Едуард Сноудън се съдържа в пълнометражния “Семейство Симпсън: Филмът” от 2007 година, шест години преди разкриването.

6. Изобретяването на The Shard.
В епизода „Сватбата на Лиза“ от 1995 г. се случват много неочаквани предсказания. По време на пътуването на Лиза до Лондон виждаме небостъргач зад Тауър бридж, който много прилича на The Shard и дори се намира на същото място. Строежът на сградата започна през 2009 г., цели 14 години по-късно.

5. Роботизирани библиотекари
В „Сватбата на Лиза“ откриваме, че библиотекарите са заменени с роботи във вселената на Симпсън. Над 20 години по-късно студенти по роботика от университета Абериствайт създават прототип на ходещ робот библиотекар, а учени от Сингапур започват да тестват собствени роботизирани библиотекари.

4. Скандалът с конското месо

simpsons.image

През 1994 г. Дорис използва „подбрани части на кон“, за да приготви обяд на учениците в училището в Спрингфийлд. Девет години по-късно Агенцията за безопасност на храните в Ирландия откри конско ДНК в над една трета от бургерите с говеждо месо, продавани в супермаркетите и в готовите ястия, и свинско месо в 85% от тях.

3. Писмо от Beatles

simpsons.image

През 1991 г. в един от епизодите на „Семейство Симпсън“ Ринго Стар от Beatles отговаря прилежно на писмо на почитател, написано преди десетилетия. През септември 2013 г. двама почитатели на групата от Есекс получaват отговор от Пол Макартни на писмо и запис, който изпратили на четворката от Ливърпул преди 50 години. Записът бил изпратен в лондонски театър, в който групата трябвало да свири, но бил открит години по-късно при гаражна разпродажба от историк.

2. Цензурирането на Давид на Микеланджело

 

7f09pan_1132

В епизода от 1990 г. жители на Спрингфийлд протестират срещу статуята Давид на Микеланджело, която била изложена в местен музей. Те смятат произведението на изкуството за обидно заради голотата му. Сатирата на цензурата се сбъдва през юли 2016 г., когато руски активисти гласуват за това дали копие на ренесансовата статуя, което трябваше да бъде поставено в центъра на Санкт Петербург трябва да бъде облечено.

1. Триоката риба

burnsblinky. image

В епизод от 1990 г. Барт улавя триока риба на име Блинки в реката до ядрен завод и това се превръща в сензация в града. Повече от десет години по-късно триока риба беше открита в Аржентина. Още по-странното е, че самата река е захранвана с вода от ядрен завод.

Виж кои са героите на нашето време.

Коментари

Какво друго от Градът

Гери-Никол и перфектното капучино

Съчинение разсъждение върху туит

За солените сълзи и любовта

Боли и нямаш сила за повече

Най-четени!

Гери-Никол и перфектното капучино

Съчинение разсъждение върху туит

Етюд-и-те на София x Sofialive

Категория: супер фотограф

3 френски филма и много смях в неделя

Събрахме още 3 любими ленти за забавен уикенд

Щастливеца Сан Стефано Плаза

Общото между Алеко Константинов, венецианския стил и вкусната храна

Половин милиграм никотин

Красивите лица на Сирия и Sofia Middle East & North Africa Region Film Festival представят:

Нов Adidas EQT - с мотиви от берлинското метро и още нещо

Маратонки, които вървят с пропуск за градския транспорт

ФИЛМИТЕ, КОИТО ОЧАКВАМЕ В НАЧАЛОТО НА 2018

Какво по-хубаво от кино през студените дни?

Зима в галерия Лоранъ

Тайните на една изложба, преди тя да бъде открита

От общината