9 неща, с които ще запомним лято 2017

icon
Sofialive.bg

Посрещането на юлското слънце в ранните часове на 1-ви юли е традиция, зародила се в България през 70-те. От тогава хиляди ентусиасти празнуват July Morning на Черноморието или от някое високо място в планината. Само че, това лято, благодарение на събитието на Solar Morning, за пръв път имахме възможността да кажем здравей на първите слънчеви лъчи на юли и то без да се катерим на Витоша или да пътуваме до морето. Локацията бе парка на летище София, а за настроението се погрижиха диджейте, които поддържаха духа на посетителите с разтърсваща електронна музика.

Едва ли има някой, който не е разбрал какво се случи в най-шумната точка на българското Черноморие – Слънчев Бряг. Наред с всички разкрепостени английски туристи, дошли да се забавляват в курорта, на посещение дойде и Валери Симеонов. Той буквално дръпна щепсела на цялото музикално захранване на Слънчака и автоматично бе намразен от всички купонясващи курортисти. И за разлика от тях – той поне със сигурност се е забавлявал.

maxresdefault_1280

През 2017 въпросът, който буквално може автоматично да разцепи населението на Земята на две групи, е само един - Гледаш ли Game of Thrones?. След като той бъде зададен, става ясно, че 99% са GoT позитивни, а само 1% са GoT резистентни на този така мащабен киномански вирус. Седмият сезон на обичания сериал бе най-краткия, но пък и най-напрегнатият.

jon_snow_and_dany_768

В него станахме свидетели на подготовката за великата война; Лорд Бейлиш най-сетне бе убит; Денерис остава с два дракона, след битката си с Нощния крал, а благодарение на нея пък той се сдобива с един. Става ни ясно Джон Сноу всъщност е законния престолонаследник на трона на Уестерос, а сексуални сцени, благодарение на които всички си припомнихме значението на думата „кръвосмешение“, хич не липсваха.


Всеки сезон има своя модна тенденция, а абсолютната мания през лято 2017 определено бяха пухкавите пантофки или чехлите с пух отзад. Всъщност, страстта на представителките на женския пол към тези нестандартни летни обувки започва още през лятото на 2015, но в България всички полудяха по тях чак сега. Пухкавите пантофки са кокетни, свежи а и най-важното - меки. Освен всичко: хем са готини, хем помогнаха да изчистим улиците в града.

.jpg_1024

В интернет нон-стоп се появяват видеа на произведенията на улични художници, които умеят да превръщат скучният асфалт в изкуство. През лято 2017 най-сетне и софийските улици бяха разкрасени, а скучният им сив цвят определено бе разнообразен. Пешеходните пътеки на ключови места в столицата буквално оживяха и приеха нестандартни форми – едни са разтечени по улицата в стила на Салвадор Дали, други пък са с плодови мотиви.

image_960

През лято '17 година сякаш всичко стана по-хубаво – дори и в спортен аспект. Първата ни ракета – Григор Димитров триумфира в Синсинати, САЩ, след като надделя над австралиеца Ник Киркьос. С тази своя победа Гришо отново се върна в топ 10 на най-добрите тенисисти в света и спечели най-голямата титла в кариерата си. Освен че е типичен пример за уникалната красота на българите, Гришо показа на всички любители на тениса и че определено ни бива в спорта.

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on Aug 22, 2017 at 6:07am PDT

Ех, това лято и тези летни икони. 2017 години след раждането на Христос, Деси Радева реши да се появи като новата месия и да ни просветли за болния й котарак Чарли, чието нещастие я е подсетило за София Прайд и ХИВ позитивните. Бидейки социалният ангел, който тя е, нашата първа дама не просто успя да се нареди сред искрено най-тъпите хора, които обикалят земята, но също си би един от най-силните шамари, който толкова много я завъря, че я върна обратно в първи клас.

dessy_485.

Малоумното розово фламинго също беше един от символите на лятото. За съжаление, то не просто беше по снимките в Instagram. Озова се на постери, билборди, рекламни кампании и всичко, което може да изкарва пари. След това лято всеки един нормално мислещ човек намрази надуваемото розово фламинго, а вторият най-мразен обект беше поясът, който всъщност е отхапан донът.

istock826667786_1254

Despacito несъмнено е първата песен за 2017-та, която ни накара да почувстваме лятното настроение и да се отпуснем. Тя ни накара да танцуваме, да се забавляваме, да я обикнем – а след това да намразим и нея и изпълнителя и. Което е доста разбираемо, имайки предвид, че имаше момент, в който буквално нямаше как да се отървеш от мелодията на Despacito – тя беше навсякъде. Влизаш в магазина и от шумящата станция на радиото се чува “Pasito, pasito…”, после излизаш навън и чуваш същото от някоя подвижна колонка в парка, а вечерта тъкмо си мислиш, че вече няма къде да я чуеш и я пускат като фон за танца на адреналинките в „Господари на ефира“.

Автор: Лиляна Гелев

Не е лошо да дадеш тласък на таланта си