Фейсбук назаем

Фейсбук назаем

Никое дете не трябва да расте само, нали? Да, но едно на всеки 10 деца по света расте само, а ти можеш да намалиш тази бройка като дадеш своя Facebook, Twitter или Tumblr акаунт назаем за един пост.

Едно на всеки 10 деца по света расте само, а ти можеш да намалиш тази бройка като дадеш своя Facebook, Twitter или Tumblr акаунт назаем за един пост. Целта е създаването на "Ефект на грижа" или "кръг на доброто, който прави света по-добро място", както го е обяснил шефът на SOS Норберт Медер.

Кампанията е на SOS Детски селища и целта е създаването на "Ефект на грижа" или "кръг на доброто, който прави света по-добро място", както удачно го е обяснил шефът на международната организация Норберт Медер.

По изчисления на SOS Детски селища 220 милиона деца, 1 на всеки 10 от децата по света, расте без родителска грижа или е в риск да я загуби. Имайки предвид жестоките последици от неадекватната грижа за развитието на децата, организацията препоръчва увеличаване на инвестициите в подкрепа на семейната грижа за деца в уязвими условия.

На 20 ноември, Световния ден на детето (а именно деня, в който е приета Конвенцията за правата на детето), SOS Детски селища, най-голямата неправителствена организация в света, насочена към подкрепа на деца, лишени от родителска грижа, и семейства в риск, подчертава колко

важно е всяко дете да има грижовно и любящо семейство.


Без подкрепата от страна на родител или друг възрастен човек, децата имат по-малка вероятност да развият уменията, от които се нуждаят, за да станат достойни членове на обществото, твърдят от организацията.

Информация от експерти, обобщена в нов доклад на SOS Детски селища, озаглавен “Ефектът на грижата” показва, че децата, които не получават любовта и грижите, от които се нуждаят, трудно развиват своя потенциал. Те се справят по-лошо в училище и имат проблеми със съсредоточаването и изграждането на социални навици. По-късно в живота си те стават по-податливи на депресия и злоупотреба с наркотици, което води до

по-високи нива на склонност към самоубийство.


Тези деца изпитват трудности при справянето с неизбежните несгоди. Проф. Алън Шор, експерт-невролог от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, показа, че

размерът на мозъка се влияе от липсата на любов.

Това засяга не само децата, но и обществото като цяло. Милиони деца живеят в бедност, замесват се в престъпления или остават безработни, защото никой не се интересува от тях и не вярва в потенциала им.

А пък от Центъра за развитие на децата в Харвардския университет са изчислили, че всеки долар, инвестиран в ранно детско развитие връща 4 до 9 долара на обществото.

Как можеш да помогнеш?

SOS Детски селища са създали готино видео от домашните видеоклипове на деца и семейства от цял свят. То ще бъде разпространено в социалните медии посредством платформата Thunderclap от международния посланик на SOS Детски селища и белгийски професионален футболист Венсан Компани.

Отиди на www.nochildalone.com и дай достъп на системата до профила си във Facebook, Twitter или Tumblr.

На 20 ноември нетът ще избухне с постове на видеото от всички хора, които смятат, че “Никое дете не трябва да расте само.”

Коментари

Какво друго от Градът

The Simpsons знаят бъдещето?

11 от най-точните им попадения

Неделни работи: 6 ползи от домакинските задължения

Съчетаване на полезното с неприятното... или пък не?

За солените сълзи и любовта

Боли и нямаш сила за повече

Най-четени!

Тежки афтъри и китайски фон дьо тени

Софийските малки котета

3 френски филма и много смях в неделя

Събрахме още 3 любими ленти за забавен уикенд

Ива Екимова

От момиче на късмета до жена с късмет и вдъхновяваща кариера

Каква година ни очаква под знака на Земното куче?

Година на растеж и хармония или продължение на хаоса от изминаващата година на Петела?

Гери-Никол и перфектното капучино

Съчинение разсъждение върху туит

Половин милиграм никотин

Красивите лица на Сирия и Sofia Middle East & North Africa Region Film Festival представят:

The Simpsons знаят бъдещето?

11 от най-точните им попадения

Нова година, нов Арт старт

Интересните нови имена във визуалното изкуство през 2018

От общината