Фейсбук назаем

Фейсбук назаем

Никое дете не трябва да расте само, нали? Да, но едно на всеки 10 деца по света расте само, а ти можеш да намалиш тази бройка като дадеш своя Facebook, Twitter или Tumblr акаунт назаем за един пост.

Едно на всеки 10 деца по света расте само, а ти можеш да намалиш тази бройка като дадеш своя Facebook, Twitter или Tumblr акаунт назаем за един пост. Целта е създаването на "Ефект на грижа" или "кръг на доброто, който прави света по-добро място", както го е обяснил шефът на SOS Норберт Медер.

Кампанията е на SOS Детски селища и целта е създаването на "Ефект на грижа" или "кръг на доброто, който прави света по-добро място", както удачно го е обяснил шефът на международната организация Норберт Медер.

По изчисления на SOS Детски селища 220 милиона деца, 1 на всеки 10 от децата по света, расте без родителска грижа или е в риск да я загуби. Имайки предвид жестоките последици от неадекватната грижа за развитието на децата, организацията препоръчва увеличаване на инвестициите в подкрепа на семейната грижа за деца в уязвими условия.

На 20 ноември, Световния ден на детето (а именно деня, в който е приета Конвенцията за правата на детето), SOS Детски селища, най-голямата неправителствена организация в света, насочена към подкрепа на деца, лишени от родителска грижа, и семейства в риск, подчертава колко

важно е всяко дете да има грижовно и любящо семейство.


Без подкрепата от страна на родител или друг възрастен човек, децата имат по-малка вероятност да развият уменията, от които се нуждаят, за да станат достойни членове на обществото, твърдят от организацията.

Информация от експерти, обобщена в нов доклад на SOS Детски селища, озаглавен “Ефектът на грижата” показва, че децата, които не получават любовта и грижите, от които се нуждаят, трудно развиват своя потенциал. Те се справят по-лошо в училище и имат проблеми със съсредоточаването и изграждането на социални навици. По-късно в живота си те стават по-податливи на депресия и злоупотреба с наркотици, което води до

по-високи нива на склонност към самоубийство.


Тези деца изпитват трудности при справянето с неизбежните несгоди. Проф. Алън Шор, експерт-невролог от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, показа, че

размерът на мозъка се влияе от липсата на любов.

Това засяга не само децата, но и обществото като цяло. Милиони деца живеят в бедност, замесват се в престъпления или остават безработни, защото никой не се интересува от тях и не вярва в потенциала им.

А пък от Центъра за развитие на децата в Харвардския университет са изчислили, че всеки долар, инвестиран в ранно детско развитие връща 4 до 9 долара на обществото.

Как можеш да помогнеш?

SOS Детски селища са създали готино видео от домашните видеоклипове на деца и семейства от цял свят. То ще бъде разпространено в социалните медии посредством платформата Thunderclap от международния посланик на SOS Детски селища и белгийски професионален футболист Венсан Компани.

Отиди на www.nochildalone.com и дай достъп на системата до профила си във Facebook, Twitter или Tumblr.

На 20 ноември нетът ще избухне с постове на видеото от всички хора, които смятат, че “Никое дете не трябва да расте само.”

Коментари

Какво друго от Градът

Живот (е) с коте

Защо да доведем бездомен четириног несретник вкъщи

Заедно с теб

Заедно в час набира нови участници по програмата си до 20 ноември

До Златна Прага и назад

Писа ни Венета Михайлова

Най-четени!

2016 - годината, в която рокът не умря

А тези албуми са категорично доказателство за дълголетие и пращящо здраве

Горан Тричковски

Лесно е, когато знаеш какво искаш

Зимни приказки

Изложба рисунки на Петя Константинова

Виж новия клип на Бьорк

Албумът Utopia излиза другата седмица

Are you OK, bro?

Социално ангажирани брадатя

Аои Хасегава

Светлината е ключовият елемент в интериорния дизайн

Бразилско късометражно кино в София

“Неконформистката алтернатива” представя "Наблюдение на промяната"

Калигула

Чудовищна диктатура като стратегия по оцеляване на егото

От общината