Чуй песен на Иван Шопов с Авигея
Чуй песен на Иван Шопов с Авигея Чуй песен на Иван Шопов с Авигея Чуй песен на Иван Шопов с Авигея

Чуй песен на Иван Шопов с Авигея

Дебютният им съвместен албум Канатица излиза с концерт на 18 март

Знаем отлично колко добре Иван Шопов съчетава електронните звуци с фолклорните мотиви. Най-вече от великолепния му съвместен проект с Теодосий Спасов и Иво Христов - Бalkansky. А изявите му с вокалната дамска фолклорна формация Авигея не са от вчера. Той дори ги представи на алтернативната метъл банда smallman, с които изнесоха серия концерти и записаха разкошния албум Inner Oceans.

иван шопов авигея image

Сега Иван Шопов и Авигея са ни подготвили цял албум заедно. Името му е Канатица и излиза на 18 март с концерт в Пространство 108, намиращо се в сградата на ФНТС на ул. Раковски №108 и ул. Гурко. За името на албума, авторите казват: "Канатицата е древен и универсален символ, разпространен в редица различни култури, включително и по българските ширини. Думата се свърза с „крилете“ на безсмъртието, знак с дълбоко послание, носител на вселенските истини за хармония и единство. Канатицата е интерпретация на вечността, преплита женското и мъжкото начало, символизира връзката между миналото, настоящето и бъдещето, свързвайки ги в едно цяло. По този начин албумът изобразява дълбоката символика на вечността, увековечавайки мистерията на фолклора, времето, измеренията, началото и (без)края."

иван шопов авигея image

Чуй и първа песен от него - "Чичовите конье". Билети за концерта се продават по 17 лева в Ticketportal или 20 в деня на събитието.

Автор на водещата снимка Ивайло Петров.

Коментари

От общината