Музика от върховете

icon
Sofialive.bg

Какво правят трима музиканти и приятели, които са заедно повече от десет години и искат да изведат музиката си на по-високо ниво и да вдигнат летвата? Съвсем буквално - изкачват се високо. Така и Mental Architects тръгват на планински преход към връх Мальовица през лятото на 2013, като взимат със себе си китари и оборудване и по пътя нагоре осмислят преживяването, а на върха го обличат в песен, която и записват там, сред ветровете и дивото.

mental architects image

Така се ражда Ascend - вторият албум на софийското мат/пост-рок трио, а темата, която е записана на Мальовица се преплита във всичките 12 парчета от албума. Всяко от тях е отделен етап на изкачването или спускането от върха - почувстван, обсъден, изживян и изсвирен. Затова и песните се слушат наведнъж, в последователността, в която са на диска. Така и ще ги свирят по концертите си момчетата от бандата.

mental architects image

Acend ще бъде представен с listening party на 24 май в новия магазин на Дидо Пешев Bare Hands Society на ул. "ген. Йосиф В. Гурко" 27. Началото е в 20:00, входът е свободен, а освен Ascend, ще слушаме музика, избрана от самите Mental Architects. Също така ще можеш да си тръгнеш с копие от албума, различен мърч на бандата, а на бара в магазина ще можеш да се подкрепиш с хубави напитки.

Фотографии на групата: Георги Челебиев