Облаци

icon
Sofialive.bg

В Дома на киното утре - 31 май от 18:00, ще можеш да присъстваш на премиерата на новата книга на Боян Манчев - Облаци. Философия на свободното тяло. Книгата поставя въпроса за границите на тялото и познанието, както и за метаморфозата на субекта. Тя е опит за създаване на философски текст във фрагментарна и свободна форма, понякога доближаваща се до поетичната. Манчев определя експерименталния си метод като “философска фантастика”. Ще ти представят книгата и под специално сценична форма с актьорите Леонид Йовчев, Мария Панайотова, Емона Илиева и Валери Георгиев, а постановката е на Ани Васева и Metheor.

oblaci image

Боян Манчев има публикувани осем книги на три езика и над 200 студии на повече от 20 езика в Европа, Азия, Северна и Южна Америка. Той поддържа активен диалог и често дебатира с водещи философи на нашето време като Жак Дерида, Жан-Люк Нанси, Антонио Негри, Шантал Муф, Ернесто Лакло, Етиен Балибар, Жакоб Рогозенски, Мишел Сюриа, Бернар Стиглер, Елизабет фон Самсонов, както и с някои измежду най-оригиналните философи от собственото му поколение като Федерико Ферари, Фредерик Нера, Жюдит Рьовел, Тимъти Мортън, Томаш Майа, Еса Кирккопелто, Димитър Вацов. Манчев заличава границите между културните, езиковите и дисциплинарните контексти. От двайсет години насам развива последователно своята философия на метаморфозата в онтологическа, политическа и естетическа перспектива.

Книгата е третото издание на Metheor, след Що е то съвременен танц? на Ани Васева и Ролята на учените в културния и политически живот на традиционна Корея на Яна Манчева. А след премиерата на книгата можеш да видиш още една работа на Metheor - Lovecraft. Театър в киното и то последно за сезона.

С него любимите ни места стават с едно повече