Петте правила на богатите хора

icon
Sofialive.bg

Преди време попаднах на една статия, в която се казваше, че да си беден си е чист навик. Това беше преди повече от две години. За край на седмицата исках да направя нещо като Петъчен бюлетин на следобедните размишления и реших това да бъде нещо, в което всеки ще може да намери себе си. Затова, представям ти петте правила на богатите хора. А те не винаги са богати, защото имат пари. Парите им са следствие от това, че работата им е част от осмислянето на нещата. Точно както Христо Йорданов каза в интервюто ми с него, което можеш да прочетеш тук.

Правило номер едно: Никога, никога, никога не се оплаквай. Ако нещо не ти харесва, промени го. Или поне се опитай. Не съм от онези гурута на позитивната мисъл, които ще те лъжат, че абсолютно всичко е под твой контрол. Това, което ще ти кажа обаче, е че винаги можеш да опиташ да промениш ситуацията, в която се намираш. А всичко останало винаги се нарежда само. Защо? Защото животът обича действието. Действаш ли – променяш.

Правило номер две: Не се чувствай длъжен да правиш каквото и да е. Прави каквото усещаш правилно за теб. Прави това, което те кара да се чувстваш сякаш времето е спряло. Именно тогава стават чудеса – нищо велико не се случва между 10 и 6. Стийв Джобс го е казал.

Правило номер три: Премахни думите "трябва" и "искам". "Трябва" те слага на единия край, където чувстваш напрежението от това да си длъжен, а "искам" те кара да се чувстваш, сякаш нещо кой знае какво отсъства от живота ти. И двете думи те натоварват по ужасяващ начин. 

Правило номер четири: Вдъхновявай се от всичко. Можеш да намериш вдъхновение на най-неочакваните места. Не го включих в интервюто ни, но Наталия Симеонова ми го каза най-точно: "Чукала съм на вратите на най-изпочупените къщи и съм намирала съкровища."

Правило номер пет: Може да е последно, но със сигурност не е на последно място. Запомни, че и да си беден или богат е нищо повече от начин на мислене, който ти превръщаш в навик, защото свикваш и се пускаш по течението. Наполеон Хил казва нещо много близко до това именно в най-продаваната му книга, Да прецакаш Дявола, която се издава години след смъртта му. И наистина успява да го прецака. До ден днешен, това е една от най-любимите ми книги.

Е, привършихме краткия списък с петте правила на богатите хора. На първо място, тези правила не са просто правилата на някакви хора с грандиозни финансови възможности. Те са правилата за един правилен живот.


До скоро!

Домашни торти и сладкиши по френски, руски, немски, чешки и италиански рецепти, а шоколадът е само и единствено белгийски