Кино в Зоопарка

icon
Sofialive.bg

Искаш ли една страхотна идея за летните уикенд вечери? Ако си оставаш в София през юли и търсиш по-различно, но интересно събитие, Зоологическа градина София и София Филм Фест те канят на кино в Зоопарка. Да, в рамките на три вечери, сред животните от зоологическата градина ще можеш да видиш три филма, в които темата за живота в дивото е силно застъпена. А най-якото е, че 40% от приходите от билети ще бъдат преведени за нуждите на Зоопарка и животните в него.

В трите зоокиновечери - 15, 16 и 23 юли, ще можеш да видиш три силни заглавия. На 15 гледаме Императорът на Люк Жаке, който десет години след Походът на императорите отново се връща към живота на императорските пингвини в Антарктида. На 16-и е Прегръдката на змията - 100-годишна история от Амазония, а на 23 юли пък ще видим шедьовъра на Жулиано Рибейро Салгадо и Вим Вендерс Солта на земята.

Преди началото на всяка прожекция, всеки, закупил билет за Кино в Зоопарка, ще може да се включи в кратък вечерен тур, по време на който ще бъдат разказани любопитни факти за част от животните в зоологическата градина. Обиколките започват точно в 20:00, прожекциите са малко след тях, а цената на билет е 8 лева на предварителна продажба от касата на Зоопарка или 10 в деня на прожекцията. Деца до 7 години ще влизат безплатно.