Блок кино 2017

icon
Sofialive.bg

Блок кино 2017 е едно от най-приятните събитие в летния културен живот на столицата, организиращо се за трета поредна година. Междублоковите пространства в 10 столични квартала ще закипят от живот, музика и кадри от игралното и документалното ново българско кино. През юли и август любителите на киното ще могат да се насладят на селекция от най-добрите съвременни продукции на родната кино индустрия, а входът е свободен. А какво по-хубаво от изкуство, до което можеш да се докоснеш само на цената на една усмивка и добро настроение (и на разхлаждаща напитка по избор от кварталното магазинче)?

блок кино image

Кварталите, които ще се превърнат в сцена на българското кино са: Княжево, Света Троица,  Младост, Хиподрума, Изток, Надежда, Гео Милев, Сухата Река , Зона Б-5 и Дружба.

В програмата на Блок кино 2017 са включени 20 късометражни и пълнометражни игрални филма, които ще забавляват жителите на столичните квартали. Броят на документалните прожекции е 5, но за сметка на това разкриват житейски истории, спиращи дъха.

Първите 2 прожекции от Блок кино 2017 ще осветят пространството между блоковете на кв. Княжево още днес от 20:45, а филмите са Жажда (2015) и Втори дубъл (2011). За да ти подкладем любопитството допълнително, ще загатнем сюжетите им:

жажда филм image
Кадър от Жажда

Жажда
Майката, Бащата и 16-годишният им син живеят на хълм в края на селото. Перат чаршафи от хотелите. Водата спира непрекъснато. Пристигат двама сондьори - баща и дъщеря, които трябва да разрешат проблема. Хармоничният свят на семейството се разбива. Всеки обича и ненавижда всеки. Жаждата за любов е толкова голяма, че само смъртта може да я утоли.


Втори Дубъл
В малък български град, в още незавършения им дом, Мария чака своя съпруг. Това е денят, в който той се завръща в къщи след тежка работа в чужбина. Но той закъснява. Много закъснява. Може би твърде много…

втори дубъл филм image
Кадър от Втори дубъл

Сега, когато вече имаш представа за  културното меню за вечерта, не се колебай, а излизай пред блока и се потопи в тази доза свежест от кухнята на българското кино! А междувременно не забравяй да провериш и останалите прожекции, които предстои да се появят на блоковата сцена до средата на месец август в сайта на Блок кино.

Текст Лиляна Гелев

Домашни торти и сладкиши по френски, руски, немски, чешки и италиански рецепти, а шоколадът е само и единствено белгийски