Защо да избереш крафт бирата пред всяка друга
Защо да избереш крафт бирата пред всяка друга Защо да избереш крафт бирата пред всяка друга Защо да избереш крафт бирата пред всяка друга

Защо да избереш крафт бирата пред всяка друга

Българските производители на крафт бира се събират на 4 събития в 4 града през септември

За крафт бирата казват, че разчупва стереотипа и завинаги променя начина, по който някога се е гледало на пивото. Този вид бира е с неизброими вариации на вкусове и аромати, идващи от непрестанното експериментиране и смесване на най-различни съставки. Използвaт се само висококачествени, естествени суровини. Пивото не се пастьоризира, за да не се отнеме естествената му свежест. Нефилтрираното и непастьоризирано пиво запазва всички полезни вещества, съдържащи се в малца и маята. А хмелът, с вариациите си от сортове и комбинации, освен горчивина, вкус и аромат, действа и като естествен консервант на пивото.

Хубавите новини

Този уикенд всички бургазлии ще имат крайно приятната възможност да опитат от истинския вкус на занаятчийското пивоварство. На 16 и 17 септември София е домакин на срещата на родните крафт пивовари - Kraftland в Kaufland. Различните видове бира с характерни рецепти ще те накарат да повярваш, че най-хубавото от лятото все още не си е отишло. Освен това към всяка бира, която опиташ, ще получите като комплимент вкусно мезе - прошуто, хамон и апетитни отбрани сирена.

Точно заради разнообразието, което предлага това пиво, храните, с които може да се комбинира, варират в голям диапазон - от варени филета, през печено месо, до пушени сирена и най-различни плодове или десерти. А такова разнообразие от вкусове може да се открие именно в хипермаркетите на Kaufland в страната. 

Заедно с пивото, ще имаш удoволствието да опиташ и най-новото попълнение в семейството на Jameson Irish Whiskey - JAMESON CASKMATES. Jameson Caskmates е специален, защото е отлежавал в бъчви, съдържали разкошен стаут, а неговата история е повече от завладяваща, защото е история за едно неочаквано приятелство, започнало в Ирландия през 2013. Именно там майстор дестилаторът на Jameson среща случайно майстора пивовар на Franciscan Well от град Корк. Изпратили в пивоварната няколко бъчви, в които отлежавал Jameson, за да проверят как би се отразил уиски ароматът на бирата. След като направили бирата и я бутилирали, от пивоварната върнали на Jameson бъчвите, които отново били напълнени с уиски. Комбинацията от аромати свършила необходимото - резултатът е зашеметяващият Jameson Caskmates - оригинален Jameson, отлежал в бъчви, съдържали крафт бира.

Къде и кога?

Kraftland вече обикаля страната. Привържениците на крафт пивото от цялата страна могат да посетят фестивала между 10:00 и 21:00 часа през уикендите от септември, както следва:

Бургaс (9-10 септември, хипермаркет Kaufland, ул. Транспортна 23, ж.к. Изгрев);

София (16-17 септември, хипермаркет Kaufland, бул. ген. Тотлебен 36, до Пирогов);

Пловдив (30 септември - 1 октомври, хипермаркет Kaufland, бул. Пещерско шосе 36, ж.к. Младежки хълм).

Следи Facebook страницата на събитието за повече информация.

Редактор: Христо Станчев


kraftland image

Коментари

От общината