Да пътуваме към ада през октомври

Да пътуваме към ада през октомври

Новата постановка на Метеор е на сцена другия месец

След като гледахме Малдорор и Лъвкрафт, се убедихме - Метеор са страхотни. Тандемът Ани Васева, Боян Манчев, Леонид Йовчев, Галя Костадинова и амофрният екип около тях създават дълбоки сценични импресии, които са свеж (и мракобесен) алтернативен полъх в театъра днес.

На 4 и 5 октомври, от 19:30 е премиерата на най-новото представление на Метеор - Пътуване към ада. На сцената на ДНК ще видим Леонид Йовчев, Емона Илиева, Валери Георгиев, Мария Панайотова, Мартина Апостолова и Михаил Жекунов. А какво представлява това пътуване към ада? Нека оставим отговора на самите Метеор:

Пътуване към ада е спектакъл за еуфорията от освобождаването на формите и желанията. За пространство без време. За радостното разбесняване на фантазията, каквото е у Бош, Брьогел, Данте и Блейк. Адът не е мястото на осъществяването или неосъществяването на желанията, а на откритието, че желанието започва и завършва в себе си. Където няма време, няма и развитие. Нещата са огледални образи на самите себе си. Адът е експериментална хипотеза за форма на живот. Той разкрива ада не като неизбежност, а като не-обходимост.

Пътуването към ада е пътуване към себе си.

Адът не предстои. Адът вече се е случил. Адът е тук и сега.”

Коментари

От общината