Пешеходен хаос около НДК

icon
Sofialive.bg

Много обичат началниците в Столична община да правят ремонти. Абе, даже им е любимо занимание. Пролет, лято, есен... за зимата не сме сигурни. А по центъра им е толкова яко, че за последните пет години в момента се прави поредният (трети?) ремонт на настилката около Националния Дворец на Културата. Съвсем по нашенски. Разбира се, този ремонт отдавна не е новина. Но минавал ли си скоро покрай НДК?

ндк ремонт image

Защото, ако не си запознат с ремонтните дейности около НДК и тръгнеш в тази посока, е много вероятно като пешеходец да изгубиш повече от 10-15 минути, лутайки се около огради, парапети, бариери и опънати заграждения, без да имаш ясна представа накъде да тръгнеш, за да пресечеш площада. Пресният ни пример е от днес, когато влизайки в подлеза от трамвайната спирка, се оказа, че излизаме в задънен подлез и единственият изход е не този, откъм ул. Фритьоф Нансен, а... обратно по същия път. Така никой от проходимиите входове към подлеза пред НДК (тези, откъм бул. Витоша) няма обозначение, че изход няма. И когато излезеш при пилоните и тръгнеш да заобикаляш огражденията, единствените пояснителни табели, оказват само със стрелка "Пешеходна зона". Но кои участъци обхваща, откъде минава, схема на свободните за пешеходци зони около НДК няма. Нито една. Но нещата не свършват дотук. Защото, тръгвайки да заобиколиш НДК покрай уж чистата зона покрай вход А4 и минавайки отзад на Двореца, виждаш, че и там е неминуемо и трябва да минеш през градинката под Моста на влюбените.

Поздравления, Столична община и НДК, за пореден път провеждате абсолютно неадекватна комуникация за ремонт в центъра. А кой го изпълнява, за колко пари и доколко ще е качествен? Ще видим. А към столичани - заобикаляйте НДК отдалеч - хаосът е неописуем.

Най-добрите калмари по гръцки, завъртяни дивечови меса и едно скрито подземие за посветени