Дъвка за балончета излиза през декември

icon
Sofialive.bg

Помниш ли интервюто ни със супер готиния екип зад тогава все още снимащия се български филм Дъвка за балончета? Още тогава, когато ни разказаха за филма, нямахме търпение да го видим на екран. Е, сега вече има и официална дата за премиерата - 8 декември.

дъвка за балончета image

Дъвка за балончета е любовна история за две пораснали деца, които се срещат 30 години по-късно. Но освен нея, той е и за децата на 80-те години, за мечтите и желанията на израсналите между две епохи - преди и след 1989. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. Калин (35) е талантлив рекламист, отегчен от живота. Биляна (35) е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание.

Със сценаристите Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова вече те запознахме. Режисьор на филма е Станислав Тодоров-Роги, а оператор е Владимир Михайлов. В дъвка за балончета ще видим Теодора Духовникова и Иван Юруков в главните роли и Аглея Гумнерова и Андрея Захариев в детските им образи, както и Малин Кръстев, Валентин Ганев, Жорета Николова, Цветан Даскалов, Димитър Живков, Искра Донова и Борис Георгиев.

Виното е акцентът, това е ясно, но храната хич не му отстъпва