Околосветско настаняване: Airbnb vs. хотел?

icon
Sofialive.bg

 

Airbnb промени играта в сферата на туризма, като ни даде достъп до луксозни и уютни апартаменти, за които дори не бихме мечтали с цените на хотелите. Освен него се появи и Noirbnb за цветнокожи и Muzbnb за мюсюлмани, предлагащ им да се наслаждават на почивка, която се грижи за техните нужди и интереси. Хотелите, междувременно, имат удобства като румсървиз, безплатна закуска, спа услуги и други, с които обаче немалко собственици на апартаменти за краткосрочно отдаване напоследък наваксват успешно.

Може би неведнъж си бил натоварен с дилемата между двете, но нови проучвания от уебсайта  vouchercloud разкриха кои европейски дестинации са по-подходящият избор за настаняване. Малта, Португалия и Швейцария са сред горещите ваканционни точки, за които можете да изберете Airbnb, тъй като тризвездният хотел ще струва повече от два пъти цената на средно по стойност Airbnb в Малта.

Данните, събрани от Airbnb и хотелските партньори на Google, показаха, че средните цени на хотел и Airbnb са почти еднакви в Румъния, Швеция и, изненадващо, в Обединеното кралство, което означава, че хотелът също е добър избор. За тези, които предпочитат уюта и уюта на Airbnb, най-евтините могат да бъдат намерени в Албания (59 лв./вечер), Македония (61 лв./вечер) и Турция (66 лв/вечер). От друга страна Украйна (66 лв/вечер), Латвия (66 лв/вечер) и Македония (72 лв./вечер) предлагат най-евтините хотелски цени.

Изследването също така разглежда средната цена на петзвездни хотели във всяка страна, като някои държави предлагат изненадващо евтини луксозни престои. В действителност Исландия (238 лв. срещу 487 лв.) и Белгия (121 лв. срещу 274 лв.) са сред страните, които предлагат сравнително разумни петзвездни хотелски настанявания в сравнение с останалата част от Европа, но пък цените на Airbnb са двойно над средните. Германия, Австрия, Гърция, Италия и Белгия оглавяват класацията за евтино Airbnb настаняване – всички от които средно с 40% по-евтини от хотелите.

 От редакторите

Ето от къде почерпихме информация - www.vouchercloud.com


Можеш да разгледаш кварталите на София Vol. 3.

Хотел