ФИЛМИТЕ, КОИТО ОЧАКВАМЕ В НАЧАЛОТО НА 2018

icon
Sofialive.bg

Downsizing / Малък голям живот

Режисьор: Александър Пейн

Участват: Мат Деймън, Лора Дърн, Кристен Уиг, Джейсън Судейкис, Кристоф Валц, Нийл Патрих Харис, Алек Болдуин и др.

Жанр: Комедия, драма
Световна премиера: 22.12.2017г

Премиера в България: 12 Януари 2018

„Малък голям живот“ сътворява илюзорен свят, в който норвежки учен намира решение за пренаселването на Земята, като смалява хората до 13 сантиметра. Наред с това той предлага план, според който цялото човечество да премине от голям в малък размер в рамките на 200 години. Скоро след сензационното откритие, хората осъзнават и колко по-голяма стойност имат парите им в един умален свят. Водени от обещанието за по-добър живот, обикновеният човек Пол Сафранек (Мат Деймън) и съпругата му Одри (Кристен Уиг) решават да загърбят стресиращия си живот в Омаха и да се смалят, за да заживеят щастливо в обществото на малките хора. Решение, което ще повлече след себе си редица променящи живота събития.


Darkest Hour / Най-мрачният час

Режисьор: Джо Райт
Участват: Гари Олдман, Лили Джеймс, Бен Менделсън, Стивън Дилейни, Кристин Скот Томас

Жанр: Драма, биографичен
Световна премиера: 22.11.2017г.
Премиера в България: 02 Февруари 2018

Най-мрачният час проследява събитията от ранните дни на Втората световна война, когато падането на Франция е неизбежно, а Великобритания преживява най-мрачния час, в който се бори срещу нарастващата опасност от инвазия на германците. Докато неудържимите сили на нацистите настъпват, а воиските на Съюзниците са притиснати на плажовете на Дюнкерк, съдбата на Западна Европа тежи на плещите на наскоро избрания министър-председател Уинстън Чърчил (номинирания за „Оскар“ Гари Олдман). Докато маневрира между политическите си врагове, той трябва да се изправи пред най-важния избор в живота си: да се договори с Хитлер и да спаси британския народ, като плати ужасяваща цена, или да продължи битката напук на минималните шансове за победа. Режисиран от Джо Райт, Най-мрачният час е драматичната и вдъхновяваща история на четири седмици през 1940 г., през които Чърчил проявява куража, нужен да промени историята на човечеството.

 Fifty Shades Freed / 50 нюанса освободени

Режисьор: Джеймс Фоли
Участват: Дакота Джонсън, Джейми Дорнан, Ариел Кебъл, Тайлър Хеклин, Рита Ора
Жанр: Драма, Романтика
Световна премиера: 09.02.2018г.
Премиера в България: 09 Февруари 2018

След като Ана (Дакота Джонсън) и Крисчън (Джейми Дорнан) минаха през ада, за да съхранят любовта си, съвсем естествено е Анастейжа да се види в прелестна бяла рокля и да се прекръсти на г-жа Грей. Но дали сватбата ще обещае приказна развръзка и щастлив край или двамата ще трябва да преминат през още перипетии, ще видим този Свети Валентин в кината. А първият трейлър ни обещава, че ще има от всичко - както горещи любовни сцени в червената стая, така и много трилър, напрегнати моменти и завръщането на призраци от миналото. Защото приказката няма да е напълно завършена, ако двамата не докажат любовта си един на друг.

Black Panther / Черната пантера

Режисьор: Райън Куглър
Участват: Чадуик Боузман, Майкъл Б. Джордан, Форест Уитакър, Анджела Басет
Жанр: екшън, драма,
Световна премиера: 16.02.2018г.
Премиера в България: 16 Февруари 2018

След смъртта на краля на Уаканда на световен форум, на който се обсъждат действията на Отмъстителите, неговият син Т'Чала се завръща у дома. Там го очаква изолирания, но технологично напреднал африкански народ, да наследи трона и да ги поведе към мир. Когато стар и могъщ противник се появява отново, Т’Чала е въвлечен в конфликт, качествата му на крал са поставени на изпитание, а съдбата на Уаканда и на целия свят са изложени на риск. Изправен пред предателства и опасности, младият крал трябва да призове своите съюзници и да освободи пълната сила на Черната пантера, за да победи враговете си и да осигури сигурността на своя народ и начина им на живот.

Автор: Евгения Тошева

А тук сме събрали 3 френски комедии.

Bar & Diner