БАТМОБИЛ - новото от noblink.bg

icon
Sofialive.bg

Така, тъй като SofiaLive се кефи на късометражното кино, а NO BLINK правят и разпространяват такова, ти казваме, че се сприятелихме с тях и се роди следната рубрика: Без да мигаш в петък!


В нея всеки последен ден от седмицата ще ти представяме „онлайн премиерите“ на български късометражни филми от сайта им, а ти гледай да не мигаш. (Ние също не мигаме, за NO BLINK e  ясно, така че, спокойно!)


Ето какво ще гледаме днес и защо NO BLINK са избрали точно точно късометражен филм:

“Харесваме „Батмобил“, защото разказва за нещо много лично и страшно човешко - връзката между баща и син. Баща, който някъде през годините губи смелостта си, жена си, духа си и каквото още може да изгуби един мъж на средна възраст. А някога той е бил самият Батман в очите на сина си. Оказва се, че за да се върне всичко, стаено във времето назад, е нужна само една драскотина...     

batmobile_1_800

Заснет е с много хумор, търпение, точните дози мълчаливост и крясък едновременно. Струва ни се, че „Батмобил“ е филм, който вероятно ще ви подсети за собствените ви драскотини. Ще ви напомни, че миналото не се връща, но пък, изглежда, има и поправими грешки.”

batmobile_3_1024_02


Това за поправимите грешки е мисъл, на която всички трябва да се опираме понякога и затова, без повече отклонения ти представяме самия филм: БАТМОБИЛ (2016)

 


Един баща, който не иска нищо повече от това, синът му да го вижда отново като Батман.    

Година: 2016
Жанр: Комедия
Продължителност: 15:24 мин.
Режисьор: Деян Барарев
С участието на: Димитър Мартинов и Росен Гицов
Продуцент: „ Донт ду продъкшънс“ ООД, Сдружение Щипка
С подкрепата на: Национален фонд „Култура“

Хареса ти, нали? Дело е на Деян Барарев - едно от познатите имена в българското късо кино – „Ботев е идиот“, „Maika mi calling”, „Значителните други“, са досегашните му заглавия, за които вероятно си чувал. От всичко дотук, включително и „Батмобил“, ни е съвсем ясно, че Барарев обича да скача в дълбокото и да прави смели филми по смели теми, към които впрочем обществото ни е особено чувствително. Затова дори в един привидна комедийна история като „Батмобил“, ще откриеш много повече дълбочина и послания, отколкото предполага жанрът. Не го пропускайте.      

Всяка седмица на www.noblink.bg можеш да следиш изкъсо „онлайн премиерите“ на български късометражни филми, подбрани в каталога на сайта, който към момента включва 70 заглавия.


Следи ги и в YouTube каналът им, който само за две години събира над половин милион гледания, изцяло с изкуството на късия филмов разказ, което, да бъдем честни - тепърва набира популярност по нашите ширини.      

Това е първата онлайн премиера, която споделяме не само тук, но и във WEB TALK, YOU TALK. Надяваме се идеята да те кефи и да запалим още свежи хора по изкуството на късометражното кино.

От редакторите
А тук можеш да си докажеш, че паспортът е по-добра компания от гаджето…