Като на кино

Като на кино

Crooked Cinema изскача с вечер, посветена на Пати Смит

Жива легенда е Пати Смит и никой не би посмял да спори по темата. Още с дебютния си албум Horses избухва с такава мощ, че и днес, почти 40 години по-късно, целите настръхваме. Мятай се на нашата вълна с тези двете тук и тук и да си ходим на думата. А тя е за поредното издание на Crooked Cinema (или Кино но чорчик), чийто епицентър се е завихрил именно около голямата Пати.

В четвъртък (12 септември) в Kanaal ще може да се разходиш съвсем спокойно из живота и творчеството на Смит, която борави еднакво добре с поезия, музика и четка за рисуване. Начало ще даде документалката Patti Smith: Dream of Life. Лентата е снимана в продължение на 11 години и дава поглед към живота на момичето, тръгнало смело от западащите части на Ню Джърси с добре опаковани мечти и талант, и стигнало до кипящия Ню Йорк и световните сцени.

След филма няма хич да се отпускаме, защото от 22:00 Стефан Иванов ще чете свои стихове, вдъхновени от Пати Смит. Двайсет минути по-късно ще задълбаем съвсем в един от тях, екранизиран в късометражката Тайният път на Наталия Йорданова. Така от песен на песен и от дума на дума, попадаме и на един от взривяващите лайфове на дамата на вечерта - Patti Smith Live in Concert, програмиран за 22:30. Междувременно, за поддръжка на бодрите умове, ще тече интерактивната аудио-визуална инсталация Patti Smith от Alyn Sclosa. И така до сутринта.

Началото е в 20:00. Входът е свободен

Текст Нели А. Калчева

Коментари

От общината