Game of Thrones е новата сексуална ориентация

Game of Thrones е новата сексуална ориентация

Много драма, малко повече секс и още много занапред

РЕДАКТОРСКА БЕЛЕЖКА: Мики от OurMovieLife ме влудява с това колко безвременно яки ревюта на всичко пише. Очевидно не смята да спре да пише за нас, а аз няма как да излъжа, затова ще си го кажа: безкрайно щастлив съм, че имам шанса да чета точно неговия труд. Заслужава си от началото до края; от първата снимка до последната.

Христо Станчев
Редактор


Най-добрият епизод на Игра на тронове от началото на сезона. Не мога да повярвам, че го казвам, но сериалът не спира да ме изумява вече седми сезон!

game of thrones image

Много биха казали, че този епизод е ясен пример за "телепортацията" в Игра на тронове. След като Джон Сноу замина от Зимен хребет едва миналата серия, той пристига в Dragonstone още в началото на тази. Не се оплаквам, така има много повече нови взаимотношения между герои, но все пак ми се струва странно, че Джон успя да прекоси няколко морета преди Аря да мине 100 мили на кон.

game of thrones image

Джон и Тирион имат все така наустоима химия, толкова, че даже се чудя дали няма да е по-уместно Джон да сключи официални взаимотношения с Ръката на Дани, отколкото със самата нея, ако разбирате какво имам предвид. Сър Давос, от друга страна, явно се е почувствал самотен, та решил да заговори на Сив червей (cringe) псевдо-гаджето.

Foreshadowing-а в сериала става все по-гениален; точно когато Джон казва, че не е Старк, дракон минава над главата му. Лицето му в този момент е такова на шок и възхищение. Сигурен съм, че този поглед отново ще се появи и когато с Денерис решат да консумират брака, така да се каже.

game of thrones image

Следва сцена с два персонажа, на които и двамата нещо им липсва: на Варис полови органи, а на Мелисандра куражът отново да се срещне с Джон и сър Давос.

19 секунди представяне на Денерис. После ми говорете, че това не е най-егоцентричният герой в целия сериал. Дани продължава да ми лази по нервите като многократно манипулира Джон да огъне коляно, наивно незнаейки, че Кралят на Севера не е толкова глупав. Дани след това отказва да приеме, че Белите бродници идват, а минути след това обяснява как е родила дракони с магия. Защо едното е възможно, а другото не? Между другото, вижте, не харесвам Денерис въобще, но не мога да отрека, че има страшна химия между нея и Джон. Той заслужава много повече от русокоската, но би ми било интересно какво ще стане, ако двамата се съберат. И Денерис не бива да забравя, че единствените ситуации, в които Джон огъва коляно, е когато е в пещера и Игрит е там.

game of thrones image

Теон за пореден път показва какво е общото между достойнството и мъжкото достойнство: и двете му липсват.

Юрон Грейджой a.k.a. новият Рамзи a.k.a. новият Джофри се наслаждава на новополучената си слава около залавянето на Елария и Яра. Оказва се, че не са мъртви, явно аз съм сгрешил миналата седмица, за което се извинявам.

Серсей Ланистър обещава да възнагради Юрон за залавянето на двете разбойнички. Искрено не бих се изненадал, ако Серсей наистина удържи това конкретно обещание. Тя и Юрон са такива социопати, че сто процента би била най-страхотната вечер в живота и на двама им. Юрон, вече сигурен, че ще бъде възнаграден (подобно всички нас докато Серсей ходеше из Кралски чертог в епизод 10, сезон 5, знаете за кой момент говоря) се допитва до Джейми за съвет относно сексуалните предпочитания на сестра му. Капитанът пита много конкретен въпрос, а Джейми не му дава отговор. За късмет на Юрон всички, които гледаме сериала и познаваме героя на Серсей, можем да му пратим по един гарван, на който пише едно просто "да".

game of thrones image

Оказва се, че и кралицата има наклонности подобно Яра Грейджой. А... не... извинявайте, просто търси подобаващ начин да отрови дъщерята на Елария. Да, има логика. Разочарован съм, за момент си представих колко много възможни сцени вече може да има между Яра, Елария и Серсей. Но спокойно, пиша това с две ръце.

Следва сцена, в която виждаме, че всъщност Серсей е единствената, която огъна коляно този епизод.

game of thrones image

(чакам да направя тази шега откакто съм започнал да пиша това)

Серсей после продължава да прави каквото си иска, като напълно безцеремонно отваря вратата на прислужница, докато брат и лежи гол на леглото. След което моли за "чисти чаршафи". Първо, нужно ли е да прави още по-очевиден факта, че с Джейми са интимни и второ, защо по-точно им трябват чисти чаршафи? Томен 2.0 да не би да е на път?

Най-важната функция на следващата сцена е да ни покаже какво всъщност прави Майкрофт докато не помага на Шерлок.

game of thrones image

Джон и Тирион провеждат дълбок и замислен разговор за бъдещето на Вестерос. Явно такива разговори могат да се водят само и единствено на скалите, където гледката е драматична. Нужно е също и двамата да казват драматични и ненужно мистериозни неща, нали, за да ни засилят любопитството.

Тирион е моят spirit animal. Не, сериозно ви казвам, ще съм щастлив само и единствено в деня, в който ще кажа "един мъдър човек веднъж ми каза...", а всъщност ще цитирам себе си.

Следва сцена, в която виждаме Дани и Джон сами да си говорят. Явно е, че жегата между тях е реална и че наистина са възможни бъдещи романтични взаимотношения между двамата владетели. О, и Денерис казва, че "всички обичаме това, в което сме добри", а Джон не се съгласява. Явно Дани наистина е харесала компанията на Дрого, а и после на Даарио, докато Джон е бил истински алтруистичен в пещерата с Игрит.

game of thrones image

Санса се раздава като владетел. Получава й се... горе-долу. Кутрето, от друга страна, изнася един мъдър монолог на Санса за това какво точно трябва да очаква. Шегата настрана, наистина един страхотно написан монолог, свалям шапка на сценаристите. Разговорът на червенокоската и перверзника се прекъсва, когато Санса получава новини, че Бран е в Зимен хребет.

Срещата им е трогателна. Санса почти се разплаква. Бран, от друга страна, изглежда изключително незаинетересован, че вижда сестра си за първи път от години и само й казва едно плахо "здравей, Санса". После продължава да обърква момичето като й казва, че е Триокия гарван. Не, наистина, замислете се как ще реагирате, ако брат ви, който не сте виждали от години, се завърне и започне да разправя, че е всевиждащ и пътуващ и времето магьосник, който се нарича Триокия гарван. О, и Бран решава да убеди Санса, че не лъже като й описва с жестоки детайли вечерта, в която я изнасилиха. Явно момчето се стреми да открадне ролята на Кутрето като най-creepy мъжа в живота на Санса.

Не сме видяли детайли на излекуването на Джора Мормонт от миналия епизод (a.k.a. Fifty Shades of Greyscale), но сега виждаме рицаря добре и здрав. Той е решил, шокиращо, да се върне при Денерис, сигурно с надеждата, че тя най-накрая ще му пусне (но няма). Той и Сам си стискат ръцете. Plot twist: Джора все още носи инфекцията с него, заразява Сам, Сам заразява всички в Цитаделата и така умира всеки потенциален маестер във Вестерос. Не е много вероятно, но това е Игра на тронове все пак.

game of thrones image

Следва сцена, в която Тирион разказва какво ще се случи в Casterly Rock и как the Unsullied всъщност ще победят. Оказва се, че ключът на битката е всъщност дупката, през която Тирион навремето е прокарвал женската си компания в замъка. Е, поне нещо хубаво излезе от женкарското минало на джуджето. И да, the Unsullied успяват да завземат Casterly Rock.

Въпреки това, всичко се проваля за Денерис в следващите 7 минути на епизода. Юрон побеждава флотата на the Unsullied докато те се бият в замъка, а и се оказва, че по-голямата част от Ланистъровата армия всъщност е пред Планински рай с цел да го завземе. Успяват. Замъкът и цялото богатство на Тирел вече принадлежи на Серсей.

game of thrones image

Джейми решава да навести любимата на всички Олена Тирел. Старицата го предупреждава, че ако продължава да коленичи пред Серсей (предполагам буквално?), той също ще бъде погубен. Олена пита как ще умре. Джейми я уверява, че е разубедил сестра си да убие старицата по най-жесток начин (най-вероятно е успял да разубеди сестра си използвайки тактиките на Джон върху нея) и й дава безболезнена отрова.

Последното нещо, което Джейми прави за Олена е да й даде спокойна смърт. Последното нещо, което Олена прави за Джейми, е да му каже, че тя е убила сина му (Two Kingslayers, One Room).

Подходящ край за един наш любим герой.

game of thrones image

Текст Мики Ангелов от www.ourmovielife.com

Коментари

Друго от книги

2017 в музика

2017 в музика

10 албума от миналата година, с които да започнеш новата

Танцът Делхи

Танцът Делхи

Танцът на онези, които не спират да се смеят и да мечтаят в най-болезнените фази на самотността

Зима в галерия Лоранъ

Зима в галерия Лоранъ

Тайните на една изложба, преди тя да бъде открита

От общината