Terri Walker

Terri Walker

Кралицата на брит соул музиката идва в София

Гласът на Тerri Walker притежава дълбочината на гласовете, присъщи на диви от старата школа като Patti Labelleand и Aretha Franklin, но с типичната свежест на нео соул звезди като Erykah Badu и Floetry.Въпреки, че по-голямата част от музикалните критици определят стила на Terri като нео соул, саматя тя казва: "Не мога наистина да класифицирам музиката си като "нео соул", защото този жанр изисква определена аудитория и обикновено звучи по-бавно, а моят ритъм е доста разнообразен. Музиката ми пресича границите и отива отвъд една конкретна тема".
Terri Walker има вдъхновяваща кариера, която й е позволила да работи с изпълнители като Mos Def и Blueblood, както и да бъде оценена от артист като Amy Whinehouse. След като се среща с продуцента Salaam Remi, стоящ зад имена като Nas, Fugees, Fergie, Estelle и Miguel, се зараждат работни отношения между тях. Записвайки бек вокали за изпълнители като Nas, Cee-Lo и Jennifer Hudson, Salaam и Terri започват работа по страничен проект - дуото Champagne Flutes, сътрудничейки си за песента „Hey Baby“ от саундтрака на „Сексът и градът“.
terri image
През 2010 Terri започва колаборация с американския продуцент Ski Beatz, отговорен за част от творчеството на Jay-Z, Lil 'Kim, Jay Electronica. Работят върху това, което е трябвало да е четвъртия й студиен албум, който обаче не вижда бял свят. Terri Walker заявява, че се радва, че е минала през всичко това, за да се върне в начална позиция и да се чувства свободна да може да направи избора, който иска. Именно този неосъществен албум води до издаването на успешния ѝ албум Entitled през 2015, включващ забележителни парчета като „Already Told Ya“, „Skin I'm In“, „So Amazing“ и други.
Имаш възможността да я чуеш на живо на 21 април в Sofia Live Club точно в 22:00. Следи събитието на официалната му Фейсбук страница и на официалната Фейсбук страница на 5PT.

Билети на цена от 45 лв в OMV, The Mall,
билетен център НДК, в мрежата на eventim.bg и онлайн.
Само ограничен брой билети ще се предлагат в деня на концерта
на входа на клуба на цена от 50 лв.

Коментари

Други от музика

Игра на тронове остава без конкуренция

Игра на тронове остава без конкуренция

Денерис избива комплекси, а сериалът се пренасища на драма

Последното изкушение

Последното изкушение

Вертикален спектакъл за катарзиса и смисъла отвъд греховете на страстите

Редукция - възприятие

Редукция - възприятие

Изложба живопис на Мая Стойкова

От общината