Terri Walker

Terri Walker

Кралицата на брит соул музиката идва в София

Гласът на Тerri Walker притежава дълбочината на гласовете, присъщи на диви от старата школа като Patti Labelleand и Aretha Franklin, но с типичната свежест на нео соул звезди като Erykah Badu и Floetry.Въпреки, че по-голямата част от музикалните критици определят стила на Terri като нео соул, саматя тя казва: "Не мога наистина да класифицирам музиката си като "нео соул", защото този жанр изисква определена аудитория и обикновено звучи по-бавно, а моят ритъм е доста разнообразен. Музиката ми пресича границите и отива отвъд една конкретна тема".
Terri Walker има вдъхновяваща кариера, която й е позволила да работи с изпълнители като Mos Def и Blueblood, както и да бъде оценена от артист като Amy Whinehouse. След като се среща с продуцента Salaam Remi, стоящ зад имена като Nas, Fugees, Fergie, Estelle и Miguel, се зараждат работни отношения между тях. Записвайки бек вокали за изпълнители като Nas, Cee-Lo и Jennifer Hudson, Salaam и Terri започват работа по страничен проект - дуото Champagne Flutes, сътрудничейки си за песента „Hey Baby“ от саундтрака на „Сексът и градът“.
terri image
През 2010 Terri започва колаборация с американския продуцент Ski Beatz, отговорен за част от творчеството на Jay-Z, Lil 'Kim, Jay Electronica. Работят върху това, което е трябвало да е четвъртия й студиен албум, който обаче не вижда бял свят. Terri Walker заявява, че се радва, че е минала през всичко това, за да се върне в начална позиция и да се чувства свободна да може да направи избора, който иска. Именно този неосъществен албум води до издаването на успешния ѝ албум Entitled през 2015, включващ забележителни парчета като „Already Told Ya“, „Skin I'm In“, „So Amazing“ и други.
Имаш възможността да я чуеш на живо на 21 април в Sofia Live Club точно в 22:00. Следи събитието на официалната му Фейсбук страница и на официалната Фейсбук страница на 5PT.

Билети на цена от 45 лв в OMV, The Mall,
билетен център НДК, в мрежата на eventim.bg и онлайн.
Само ограничен брой билети ще се предлагат в деня на концерта
на входа на клуба на цена от 50 лв.

Коментари

Други от музика

Танцът Делхи

Танцът Делхи

Танцът на онези, които не спират да се смеят и да мечтаят в най-болезнените фази на самотността

Зима в галерия Лоранъ

Зима в галерия Лоранъ

Тайните на една изложба, преди тя да бъде открита

От общината