MyStory
MyStory MyStory MyStory

MyStory

Модерните майстори на фолклора

Приемствеността е водещото в новия музикален проект, който изгря съвсем наскоро на родната сцена. Приемственост не между поколенията, а между традициите и съвременните изразни средства - инструментите и гласът на днешния човек, наследил изкуството на предците си. Говорим за MyStory of Folklore.

mystory of folklore image

Музикално MyStory of Folklore не просто интерпретира българския фолклор, вплитайки съвременни аранжименти и инструменти. В музиката на групата едновременно се допълват традиционни мотиви и народни песни от различни райони на страната с атмосферични китарни пасажи и плътен електронен фон. На 13 ноември групата ще излезе за пръв път пред софийска публика в Sofia Live Club и ще представи дебютния си албум. Обичаме седмицата да стартира с интересни концерти. Добре дошъл си с нас, така че скачай в събитието.

В групата влизат певицата Мария Александрова, която има богата история с народната музика, Петър Йорданов-Бъни от Оратница на перкусии и барабани, гъдуларката Христина Белева (знаем я от Булгара и Мистерията на българските гласове), Ангел Димитров на тамбура и китара и диджеят и продуцент Nevahrest. А MyStory е тяхната история на нашия фолклор.

Билети по 10 лева на входа на клуба

Коментари

Други от музика

Танцът Делхи

Танцът Делхи

Танцът на онези, които не спират да се смеят и да мечтаят в най-болезнените фази на самотността

Зима в галерия Лоранъ

Зима в галерия Лоранъ

Тайните на една изложба, преди тя да бъде открита

От общината