Lacuna Coil

icon
Sofialive.bg

Вече не е прецедент интересът към някое събитие да наложи повторение на концерта ден по-късно или по-рано. Същото се случи и с лайва на мелодичната метъл банда Lacuna Coil. След като шоуто им на 17 ноември в Mixtape 5 беше напълно разпродадено дълго преди това, организаторите BGTSC успяха да наместят още една дата - предната вечер, 16 ноември, на същото място и същия пакет от групи.

lacuna coil image

Миналата година италианските алтърнатив/готик метъли Lacuna Coil издадоха осмия си албум Delirium, категорично провъзгласен от критиката за най-добрия албум на групата. Metal Sucks стигат дотам, че да го нарекат “толкова пристрастяващ, че задълго ще окупира аудиографика ти. Май Lacuna Coil трябва по-често да променят състава на бандата” (по повод напускането на китариста и барабаниста на групата преди началото на записите на албума). Вече втора година бандата не спира да изнася концерти покрай Delirium, като интересът е огромен във всички точки на света.

Lacuna Coil са на сцена вече повече от 20 години. Музиката на бандата се характеризира със специфични тежки китарни рифове, чисти и харш мъжки вокали от Андреа Феро, комбинирани със силни мелодии и неповторимия глас на певицата Кристина Скабия (държи да подчертае, че на латиница името й се изписва Cristina, без “h”). След 2 ЕР-та и 2 албума, групата влиза в новия век с добре познато име. А третият албум Comalies ги прави абсолютен хит в тогава вече популярния готик метъл, съчетаващ твърд китарен звук, синтове и чисти женски вокали с хита “Heaven’s a Lie”. Оттам насетне постоянството в издаването на успешни и добре композирани и продуцирани албуми гарантира на Lacuna Coil повече от успешна кариера, като до днес италианците са свирили на големите сцени на всички водещи метъл фестивали по света, а хедлайн концертите им са посетени от хиляди верни фенове.

За концертите си в София Lacuna Coil ще излязат в компанията на сънародниците си от Sinheresy (на третата снимка горе), които са явни последователи на по-известните си колеги.


Другата банда е швейцарското трио Cellar Darling (на втората снимка горе). Любопитното при тях е, че певицата Ана Мърфи, която свири още и на хърди-гърди, барабанистът Мерлин Сутер и китаристът и басист Иво Хенци, всъщност са ядрото на фолк метъл групата Eluveitie. За концертите им помага и гост-басистът Николас Уинтър, който ще видим и в София.

cellar darling image
Cellar Darling

19:00 - Врати
20:00 - Sinheresy
20:45 - Cellar Darling
22:00 - Lacuna Coil

Билети има само за концерта на 16 ноември,
цената им на входа на клуба ще бъде 50 лева