Ледена епоха 4: Континентален дрейф 3D

icon
Sofialive.bg

Станаха точно десет години откакто излезе първата част, от която все още най-големият герой си остава истеричната катерица, дето все търчи по следите на някакъв жълъд. Тази гад е и в основата на новия сюжет - след поредното преследване и поради едни доста фантастични причини, тектоновите плочи на планетата тръгват да се движат и останалите от шайката - мамутът Мани, тигърът Диего и ленивецът Сид, се оказват отделени от всички останали върху леден блок.

Оттам нататък се почва вършеене през бури, океани и най-вече - приключения с пирати, чиито капитан е злобната маймуна Гът. Само че в бандата на въпросния Гът се подвизава и една доста секси тигрица със сребриста козина, по която познай кой започва да точи съблезъби лиги - понеже, нали, само той е останал на сухо през цялото това десетилетие.

Новото попълнение тук е единият от двойката режисьори - Стийв Мартино (другият отново е Майк Търмайър), който досега е направил два къси филма за споменатата вече катерица, така че усещаш накъде са тръгнали нещата. Нищо ново под слънцето - отново ще се хилиш най-безобразно само на моментите с жълъдите (сега вече имаме цял остров, пълен с тях), а останалите части от сюжета изглеждат малко като пълнеж към тези няколко минути чисто забавление.

с една дума
КАТЕРИЦА. От менажерия във филма, катерицата като животински вид всъщност не се е променила кой знае колко от 37 милиона години насам. Дори зъбите не са докрай измислени - те продължават да растат през целия й живот и само непрестанното гризане пречи да стигнат дължината на бивни.

Безкрайно добро барче