Номинирай ми дизайн

Номинирай ми дизайн

Жилища и заведения в надпревара за най-добър интериор през ноември

През ноември за втори път ще се проведе конкурсът за интериорен дизайн Dibla Design Awards. Българските годишни награди за интериорен дизайн вече са в активна фаза и набират заявки за най-впечатляващите решения на дизайнери, архитекти, инвеститори и визуални специалисти. А голямата новост тази година е и включването на жилищния интериор в надпреварата. И сега подробностите.

dibla awards image

Голямата награда за „Дизайнер на годината”, ще се връчи на пищна церемония в края на ноември. Но този път организаторите ще отличат и реализирани интериори в още две основни категории - за обществени обекти и за жилища. При жилищните интериори подкатегориите са „Апартамент“ и „Фамилна къща“, а категорията за обществени сгради е разделена на пет типа обекти - „Нощен клуб“, „Ресторант“, „Заведение/бар-ресторант“, „Офис/работна среда“ и „Магазин/изложбена площ“. Победителят във всяка от тях ще получи грамота и специален знак. Най-добрият дизайнер на България ще си тръгне гордо с авторска бронзова статуетка, дело на талантлив български артист.

За да няма скрито-покрито, организаторите от Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „Дибла“ са поканили 16-членно жури, включващо признати специалисти от цял свят. Сред тях са водещите украински дизайнери с редица награди от киевското студио YoDezeen, италианците Лучано Пагани и Анджело Перверзи, собственици на известното студио Pagani & Perversi, Аой Хасегава от Япония, преподавател в Домус Академи-Милано, унгарецът Дюри Ковач, тесен специалист в областта на цифровия, широкоформатния и ситопечата, както и много други значими имена в сферата.

dibla awards image

Новото при кампанията е, че всеки посетител на заведение или ресторант може да номинира интериора му в сайта http://dibla-awards.com/. Впоследствие организаторите ще предложат на съответния обект и неговия интериорен дизайнер участие в конкурсната програма, а финалният списък с номинирани жилищни и обществени интериори ще е ясен в средата на ноември. Така че, ако си влюбен в дизайна на любимия ти бар, попаднал си в офисна сграда, чийто интериор те е впечатлил силно или подредбата на апартамента на най-добрия ти приятел те е оставила без дъх, спокойно можеш да подадеш гласа си точно за тях. Не забравяй - крайният срок за номиниране  е 05.11.

Церемонията по връчване на Dibla Design Awards ще се проведе на 22 ноември в Sofia Event Center. Подробностите се пазят в тайна, но отсега ще ти подшушнем, че специално за партито ще пристигне световноизвестният немски диджей и продуцент DJ Tarkan.

Още от категорията

Craft Beer. Craft Food.

Крафт бирите превземат сърцата ни, а родните пивовари - менюто на ресторант Aubergine

Are you OK, bro?

Социално ангажирани брадатя

Мекица и кафе

Вкусно като при баба, но в сърцето на София

От общината