Филмите, които са толкова зле, че чак са добре
Филмите, които са толкова зле, че чак са добре Филмите, които са толкова зле, че чак са добре Филмите, които са толкова зле, че чак са добре

Филмите, които са толкова зле, че чак са добре

Гениалността в пълния абсурд

Всички сме гледали филми, чиито сюжет е толкова нелеп и недобре разказан, че имаш два варианта - да излезеш от прожекцията или да започнеш да се смееш. След това се питаш - кой би гледал това? По-задаваният въпрос обаче трябва да бъде кой би направил това. Но някои от тях имат и друга страна. Показваме ти няколко “чудеса” на киното, които са толкова зле, че чак са гениални.

Стаята (The Room, 2003)
Ако напишеш в интернет: толкова нелепи филми, че са направо добри, сигурният резултат е този. Написан, режисиран и продуциран от Томи Уису историята представя любовния триъгълник между главния герой, който, да, позна, изигран е от Томи Уису, неговата годеница и най-добрия му приятел. Голяма част от филма са сцени, които остават недовършени, поради непоследователната структурата на сюжета. Изпълнен с банални изрази, неубедителна актьорска игра и музика, подходяща за тъжен момент в някоя анимация, рецептата на Томи Уису ще разведри и най-лошото настроение.

Сагата 50 нюанса сиво (Fifty Shades of Grey, 2015)
Няма човек, който да не е чул за книгата, превърнала се в световен феномен, който кара по-възрастните дами да въздишат по романтичната идеята за Крисчън Грей, цялото БДСМ общество да се вдигне на протест, а всички останали да извъртят поглед от екрана. Повечето сцени, които са сериозни и засягат противоречиви теми, или те карат да избухнеш в смях, или да те подтикнат към кариера като актьор, защото ти би играл по-добре от хората на екрана. Само те съветваме да не го гледаш заедно с родителите си. Виж го и ще разбереш защо.

Батман и Робин (Batman and Robin, 1997)
Обикновено, който и да е филм пълен с известни актьори, не залага на добър сюжет или режисьор, и този не е изключение. Фонът на сцените изглежда като зелен екран с град, построен от големи статуии, вместо сгради. Диалозите са ужасяващи, на моменти преиграването идва в повече, но в края на деня (за предпочитане е да не си напълно трезвен) Батман и Робин шокира с абсолютно всичко, защото чисто и просто нищо не е наред.

Текст Ралица Котопанова

Коментари

Още от категорията

Craft Beer. Craft Food.

Крафт бирите превземат сърцата ни, а родните пивовари - менюто на ресторант Aubergine

Are you OK, bro?

Социално ангажирани брадатя

Мекица и кафе

Вкусно като при баба, но в сърцето на София

Най-четени!

2016 - годината, в която рокът не умря

А тези албуми са категорично доказателство за дълголетие и пращящо здраве

Горан Тричковски

Лесно е, когато знаеш какво искаш

Виж новия клип на Бьорк

Албумът Utopia излиза другата седмица

Исус Христос-Суперзвeзда в София

Оригиналният мюзикъл на Андрю Лойд Уебър за пръв път у нас догодина

Бразилско късометражно кино в София

“Неконформистката алтернатива” представя "Наблюдение на промяната"

Калигула

Чудовищна диктатура като стратегия по оцеляване на егото

Sofia Beats

Новият лейбъл стартира с парти на 22 ноември

Lacuna Coil

Италианската готик метъл група с два концерта в София

От общината