Пет филма, които да гледаш през август

Пет филма, които да гледаш през август

Убий скуката и си почини с няколко гениални продукции

Мечтата на всеки софиянец по средата на август е една - почивка. За предпочитане на някое хладно място, правейки нещо, което не изисква много концентрация. Точно затова ти предлагаме да отидеш на кино. Зала с климатик, пуканки и интересен сюжет - какво повече ти трябва, за да отдъхнеш след работен ден, изпълнен с нерви и жега? А ето и нашите предложения за филми, които да гледаш:

Тъмната кула
Ако все още не знаеш какво е Тъмната кула и защо всички са луди по нея, време е да се запознаеш. Стивън Кинг определено знае какво и как да напише, а като добавим режисурата на Николай Арсел, тоталните разминавания с митологията на книгите и актьорската игра на куп холивудски звезди, този фентъзи феномен вече е най-обсъжданият филм на лятото.

Дюнкерк
Щом чуеш, че Кристофър Нолан ще прави филм, едно е ясно - ще се гледа. Ревюто ни на филма е на сайта ни от една седмица и ако то не е успяло да те накара да си купиш билет, ето ти още един призив да го направиш.

Спайдър-мен: Завръщане у дома
След фентъзи-ужаса на Кинг и драмата на Нолан ти представяме нещо по-леко и развлекателно, а именно най-новият филм във вселената на Марвел. Том Холанд е най-автентичният Питър Паркър досега, който умело работи със специфичния за тийнейджърите хумор. Като добавим Робърт Дауни, така де, Iron Man и камео на Стан Лий, филмът е достатъчен да ти докара носталгия по доброто старо време, когато този супер герой беше само един комикс и десетминутна анимация.

Зад волана
Страхотна музика, бързи коли и екшън на макс. Ансел Елгорт, Джон Хам и Джейми Фокс. Комедия, чийто сюжет не те кара да влизаш в екзистенциални размишления, нито пък те натоварва с драматични сцени. Понякога предвидим сценарий, но въпреки това приятен, Зад волана ще те накара да си купиш кола със съединител и да дрифтираш като Бейби.

Валериан и градът на хилядите планети
Мненията за този филм варират в две противоположни посоки. Някои казват, че е огромен провал на Люк Бесон, докато други твърдят, че е неповторим. Действието се развива в XXVIII век, а главните герои, в ролите са Дейн Дехаан и Кара Делевин, са екип специални агенти, които трябва да опазят Вселената. Изгледай го и прецени дали най-новия проект на Люк Бесон ти допада. Ако не, направи го просто заради Риана.

От нас толкова - топката е у теб. А ние ще се оттеглим привечерно в уютния мрак на близкия киносалон. С пуканки и кола, разбира се.

Автор: Ралица Котопанова

Коментари

Още от категорията

Craft Beer. Craft Food.

Крафт бирите превземат сърцата ни, а родните пивовари - менюто на ресторант Aubergine

Are you OK, bro?

Социално ангажирани брадатя

Мекица и кафе

Вкусно като при баба, но в сърцето на София

Най-четени!

Гери-Никол и перфектното капучино

Съчинение разсъждение върху туит

Етюд-и-те на София x Sofialive

Категория: супер фотограф

3 френски филма и много смях в неделя

Събрахме още 3 любими ленти за забавен уикенд

Щастливеца Сан Стефано Плаза

Общото между Алеко Константинов, венецианския стил и вкусната храна

Половин милиграм никотин

Красивите лица на Сирия и Sofia Middle East & North Africa Region Film Festival представят:

Нов Adidas EQT - с мотиви от берлинското метро и още нещо

Маратонки, които вървят с пропуск за градския транспорт

ФИЛМИТЕ, КОИТО ОЧАКВАМЕ В НАЧАЛОТО НА 2018

Какво по-хубаво от кино през студените дни?

Зима в галерия Лоранъ

Тайните на една изложба, преди тя да бъде открита

От общината