Гранола бар

Гранола бар

Приготви си сам - най-вкусно е

Ако и ти си от хората, които обичат да похапват между обяда и вечерята, значи тази рецепта е точно като за теб. Вкусно, здравословно и лесно за ядене дори по време на работа. Можеш да си направиш различни граноли през уикенда, за да си имаш за през седмицата.

Продукти:
овесени ядки, фини - 300 гр.
кокосово масло - 100 гр.
мед - 100 гр.
екстракт от ванилия - 2 ч.л.
канела - 1 ч.л.
кокосови стърготини - 50 гр.
млечен шоколад, чипс - 80 гр.
печени лешници - 80 гр.

Начин на приготвяне:
Загрей фурната на 180С и прехвърли овесените ядки в подходяща тава. Печеш ги 10 минутки, след което разбъркваш и ги печеш още 10 минути или докато станат златисти. Ако лешниците не са печени можеш да ги добавиш в тавата и да ги изпечеш заедно с овесените ядки. Извади тавата от фурната и остави ядките да се поохладят. През това време разтопи меда с кокосовото масло и прибави към тях ванилията и канелата. След като ядките се охладят ги разбъркай с кокосовите стърготини и парченцата шоколад и ги залей със стопения мед. Разбъркай сместа добре, така че да се натопят всички ядки. Прехвърли сместа в предварително застлана с хартия за печене тава. Размерът на тавата трябва да бъде такъв, че гранолата да стане дебела около един пръст. Притисни добре ядките с ръка или с дъното на чаша, така че да се получи плътен слой гранола.

Сложи тавата в хладилника и я остави за една нощ, за да се омокрят ядките и да стегне гранолата. На следващия ден го нарежи на правоъгълни парчета и ги опаковай по единично в хартия за печене (по желание). Съхранявай я на сухо място (в шкаф). Може да издържи поне около 10 дена, но въпросът е дали ти ще издържиш толкова време без да я изядеш?

Коментари

Още от категорията

Как да имаш чиста кожа през лятото

5 безценни съвета за кожата на лицето

Септември е най-пъстър в Пловдив

Най-интересното от първия есенен месец в Пловдив

Abordage

Кофис, настолни игри и крафт бира за софийски пирати

Най-четени!

2016 - годината, в която рокът не умря

А тези албуми са категорично доказателство за дълголетие и пращящо здраве

Иван Пасков - актьорът, говорещ с кучета

Разликата между кучето и човека е, че едното трябва да възпитаваш, а от другото се очаква вече да е възпитано

Soundprophet с нов клип

Бандата е готова с нов ЕР

Meszecsinka и Миленита

И фолк, и пънк, и уърлд фънк с руси самодиви от близо и далеч

БягствоКъмСофия.gif

За перспективите в един град, направен от музика и ГИФ, или защо си струва да избягаме КЪМ София

ARTE - най-новото музикално явление в София

Росица, Филип, Стефания, Марина и Кристина са заредени с ентусиазъм и страст, докато подготвят дебютния си концерт в столицата

Евита идва в НДК

Култовият бродуейски мюзикъл е в София на 21 февруари

Пощенски картички към баща ми

Фотографска изложба на Вера Гоцева-Lomovera

От общината