резултати от:

Le Petit Salon
Le Petit Salon Le Petit Salon Le Petit Salon

Le Petit Salon

С него "Иван Асен" стана още по-красива

ул. Иван Асен II 1;
0889 20 05 58;
пн-сб 11:00 - 19:00

Някога наричали квартала "малкия Париж" и макар блясъкът му днес да е някак поувехнал, старото обаяние на района още се усеща. Именно от него романтичните сърца на сестрите Тита и Лили са завинаги пленени и затова преди броени дни двете отвориха първия си бутик в София. След като дълго време техните кукли, паравани, юргани и всякакви малки нещица от текстил събираха възторженото ни "ах" на пловдивския Handmade day, момичетата се престрашиха и направиха Фейския магазин в Созопол. Той обаче работи само през лятото, а Le Petit Salon ще е под носа ни през цялата година.

le_petit_salon_5_1021

На същия адрес едно време се намираше Марихуаната, после един нелегален аутлет, след което му изгубихме следите. Сестрите обаче са го стегнали в бяло, по стените има рафтове с обици, колиета и фигурки, рамки, керамика и стъклени бутилки, а дрехите са нагледно подредени в гардероб. Тук открихме и немалко книги - всичките подбрани лично от момичетата (нови български заглавия, но и не само), а специално ги поздравяваме, че не липсва и поезия.

le_petit_salon_6_1022

Освен нещата на Тита и Лили мернахме Sassa Bjorg, Human Exterior и шапките на Love Meets Rebel. Видяхме и много автори, които другаде не сме засичали - бижутата на Nia и Kukla Studio, картичките на Еличката и глинените същества на Деничката. От Le Petit Salon ни обещаха, че ще представят само хора и лейбъли, които не бълват като фабрики из цяла София, защото държат всичко да им е уникално. Време беше някой да се сети и за това.

le_petit_salon_1022

Фотография Васил Танев

Подобни

SKIM

SKIM

Толкова много красота от ръцете на артисти на едно място...

повече информация
Това място

Това място

Пространство за ценители на стилния начин на живот

повече информация
Modeteka

Modeteka

Първата библиотека за дрехи в България решава всичките ти модни проблеми

повече информация
Nea

Nea

Цветята наистина могат да говорят

повече информация
Kafe Mania

Kafe Mania

Бутиково кафе преживяване

повече информация
Време и Вино

Време и Вино

Мястото в оживения град, където времето спира, за да се насладиш докрай на чаша вино

повече информация

От общината