В крак с времето
В крак с времето В крак с времето

В крак с времето

Интериорният дизайн е с едни гърди напред

Твоят дом е и твоята крепост. Това е мястото, където човек би трябвало да се чувства най-добре. Едни предпочитат по-минималистичните визии, по-опростените и семпли аранжировки. Други пък търсят по-романтично излъчване. Трети искат да се докоснат до природата. Стига да имаш желание и време, можеш да превърнеш дома си в място като от корица на списание. Спряхме се на няколко от най-актуалните стилове в интериорния дизайн, за да те вдъхновим. Защото ние определено си набелязахме няколко идеи и вече сме се пъхнали в работния гащеризон с четка в ръка. Хайде, оставяме те да разгледаш предложенията ни, а ние се залавяме за работа.

Momi Studio image

Модерен стил
Ако си падаш по по-опростения и елегантен дизайн, то модерният стил е като за теб. Фокусът е върху функционалността и организацията на пространството без излишни елементи и аксесоари. Цветовете са предимно в неутрални нюанси, комбинирани с един или два ярки цветни акцента. Мебелите имат възможно най-изчистени линии, а основните материали, които се използват, са естествени - метал, стъкло, камък и дърво.

Momi Studio image

Шаби Шик стил
Този стил е изключително характерен и стилен, като основният акцент при него са ретро мебелите с романтично звучене, флоралните мотиви и меките тонове. Мебелите често биват боядисвани в бял или друг пастелен цвят. Преобладаващите нюанси са в розово, бежово, екрю, синьо и други. Идеята е да придават освежаващо настроение на пространството. Флоралните мотиви могат да бъдат преплетени в текстила на мебелите, в завесите и дори в тапетите по стените. Като от роман на Джейн Остин.

Momi Studio image

Скандинавски стил
Този стил е едновременно и модерен, и вдъхновен от природата. За реализацията му се използват изключително много естествени материали, които придават уют на интериора. Скандинавският стил е изключително опростен, а семплите дизайни на мебелите са комбинирани с различни текстури, които придават усещане за стил и комфорт на целия интериор. Ключовото при този стил е естествената светлина и цветовете като сиво, бежово, бяло и черно, както и пестеливи цветни акценти.

Momi Studio image

Индустриален стил
В съзнанието ни веднага изскачат големите градски мансарди и за американските лофтове. Индустриалната визия е често предпочитана и за дизайн на заведения. А за да пресъздадеш този стил в интериора си, заложи на материали като дърво и метал. Така ще създадеш специфичното по-грубо усещане. Други характерности са суровият и незавършен вид на стените с тухлен зид, дървени греди, колони и стоманени конструкции. Можеш да избереш светли и ярки цветове, но сивите нюанси в комбинация с белия свят също са страхотен избор, придаващ свеж и чист вид на интериора.

Momi Studio image

Фюжън
Ако обичаш да експериментираш, то фюжън стила е подходящ за дома ти. Както сам се досещаш, той е комбинация от различни стилове, идеи и материали като метал, дървен материал, камък, злато, мед, мрамор и други. А правилната комбинация на всеки елемент, придава на интериорния дизайн усещане за комфорт и домашен уют. Тоест ако не можеш да се спреш на конкретен стил, най-лесното решение е да комбинираш от всичко по малко. 

Текст Антония Саранеделчева от Моми Студио/ Фотография Яна Блажева

 

Още от категорията

3 френски филма и много смях в неделя

Събрахме още 3 любими ленти за забавен уикенд

Случаен минувач: Somersby Edition

Хората на София за градския стил през лятото

От общината