Да си мъж по последна тенденция

Да си мъж по последна тенденция

Мъжката мода и завъртяните мустаци

За съжаление, само няколко неща могат да убият българската безвкусица, която цари по всички улици, но, отново за съжаление, нито едно от тези неща не е хипстър модата. Посрещнахме я, гледахме я, търкаляше ни се в краката, после стана, приехме я с отворени обятия, а на нея взе, че й хареса и така и не си тръгна. Мъжете хипстъри станаха повече от проблемите в женските глави, а изпипаните бради и завъртените мустаци започнаха да се срещат повече от Бойко Борисов и Цветан Цветанов. И понеже обичаме модата (в абсолютно буквалното й значение), решихме да посочим кои ще са тенденциите при мъжката мода за есен 2017, тъй като, както Mila Sum спомена в един неин текст, истинският мъж отдавна го погълна озоновата дупка. А ние сме тук, за да го изкараме от нея.

istock831609488_1254

Tренд: Пилотските якета с вълнени яки.
Оценка: 8.5/10.
Нужен ли е: Абсолютно да.
Защо: Защото пилотите летят в небето, а именно то е нашата цел.

Кой не обича малко пух (ама мъжки, нека не изпеде… така де)? Пухът по яката на кожените пилотски якета може да е груб, но именно това му придава този така харен вид на руски генерал, който малко се комбинира със спомена за Том Круз в Top Gun. Немалко брандове заложиха на силуета и материята, а пилотските якета вече са навсякъде. Даже във fast fashion магазините; виждаш ги масивни и изтъркани, а отвътре са толкова меки, че даже в най-лютата зима една тениска ти се струва много. Съвет: Не го носи на голо.

istock503219941_1254

Tренд: Графични плетени пуловери
Оценка: 9/10
Нужен ли е: Да, а и всички вече имаме поне един
Защо: Защото защо не

Лятото се нагледахме на логото на Gucci на тениски, този път ще се нагледаме на плетени пуловери с надписи, картинки, лица, и като цяло всичко, което така или иначе виждаме навсякъде. Трудно е да нямаш поне един график пуловер, имайки предвид, че бабите общо взето винаги подаряват това за Коледа, а най-якото му е, че можеш да го носиш дори през есента, а ако случайно ти стане студено, топлината ти стои на едно кожено яке разстояние: Съвет: Недей да слагаш червен плетен пуловер с класически светлосин деним. Това изглежда смешно още от края на 2012.

f5c804055840f173b1a0338015763a5awidelegtrouserswidepants_620

Тренд: Широките панталони тип Вдовец, който все още работи в БАН, въпреки че е трябвало да се пенсионира, когато навърши 63
Оценка: 10/10
Нужен ли е: Да
Защо: Защото всички все още гледаме филми като Working Girl и сериали като The Office и е крайно време да осъзнаем, че всичко ново е добре забравено старо 

Отпуснатата кройка тръгна да навлиза още миналата година, обаче много от нас все още не бяха готови да оставят чино панталоните си, джогърите и скини дънките, и гледахме на всеки с малко по-широк и прав панталон с насмешка. Хубавото на света ни обаче е, че след обявяването на Тръмп за президент на Щатите, вече всичко е възможно. Даже най-абсурдните неща, които можем да си представим, стават реалност, а хубавото и естетически изпипаното често остава пренебрегнато или се превръща на прах пред очите ни. Нищо, това наистина е тренд, който никой не би очаквал да се върне, но дойде с всичка сила, а ние го заобичахме. Съвет: Не го носи повече от веднъж в седмицата. Не искаш да изглеждаш смешно на всяка снимка от 2017, която ще показваш на децата си.

Редактор: Христо Станчев

Снимки: iStock/Guliver, PiPants

Коментари

Какво друго от Стилът

В крак с времето

Интериорният дизайн е с едни гърди напред

Helloween за напреднали или Игра на черепи

За духовете на Дия де лос муертос, захарните черепи и още нещо

Случаен минувач: Somersby Edition

Хората на София за градския стил през лятото

От общината