Трендовете, които ни отвратиха

Трендовете, които ни отвратиха

Не! Не! Не!

Годината 2017 със сигурност беше доста съдържателна сама по себе си, но както всяка една изминала такава, и тя съдържаше в себе си ужасни трендове, които ни отвратиха или по-просто казано – някой е взел едно хубаво нещо, експериментирал е с него, получило се е нещо скандално и глупаво, а стадото го е последвало. Така са се зародили следващите безумни идеи:

Вежди

eyebrows. image

Хората сме се родили с различни вежди – едни имаме по-тънки, други по-дебели, по-близко една до друга, по-отдалечение, заоблени, прави и т.н. Отдавна е станало достъпно сами да коригираме тяхната форма, плътност, цвят и други. Защо пък не? Но всичко си има граници. В началото беше твърде много допълнителни корекции, до рисуване на невъобразими форми, но това не е всичко. През 2017-та тренда с веждите стигна своя връх. Веждите станаха платно за изява на не толкова велики художници и дизайнери, заемаха форми на светкавици, вълни, пера, дъги, коледни елхи и много други.

Не знам дали за някои е изкуство, но освен на някой панаир или специално събитие, изискващ по-нетрадиционен и нестандартен вид, тези вежди не са в рамките на нормалното. Веждите са едно от главните неща, които правят лицето на човек разпознаваемо. Да не говорим, че някои опропастяват своите вежди като ги не само оформят, но и деформират по начин, по който трудно биха възвърнали бързо предишния си нормален и естествен вид.  Така че, съветвам, ако някой иска да продължи този безумен тренд и през 2018-та, поне да го прави така че да не изглежда глупаво и абсурдно следващите няколко години.

Изкуствени мигли … за нос

nose. image

Дори не знам каква е идеята, която седи зад всичко това и дали въобще има такава – дали е иронизиране на абсурдните трендове през годината, свързани с изкуствените мигли, дали е някакъв бунт или протест, произхождайки от това, или е просто поредната жажда за внимание, но единственото, което не разбирам е защо ще си купиш скъпи изкуствени мигли…за очите и ще ги унищожиш, за да се снимаш и качиш в социалните мрежи, приличащ на някакво чудовище, което има прекомерно окосмяване в носа.

Не мога да си избера с какво да нанеса фон дьо тен-а си
Beauty Blender или по-просто казано – гъбичка, със специална текстура, измислена за нанасяне на фон дьо тен по лицето. Явно хората я намират за скъпа, а хилядите измислени четки, специално за това не им стигат, затова решават да измислят от глупав по-глупав начин да заменят всякакви козметични продукти, имащи тази функция. Нека да разгледаме и какви са най-безумните идеи през 2017:

Твърдо сварено яйце

Домат

Чорап
Силиконова подплънка на сутиен
Гъба…за миене на съдове
Палачинка?!
Картоф?

Ако до тук не сте се отчаяли – презерватив!

Общо взето, за да спестите някой друг лев и да спечелите неодобрението на стотици хора по света – вземете каквото и да е кръгло, гладко нещо, пльоснете му малко фон дьо тен и мажете на воля.

Не мога да си избера с какво да нанеса контура си

Накратко - същата глупост като предишния „тренд“. Хората се надпреварват кой е по-изобретателен и с по-голямо въображение. Нанасяне на контур с тиксо, чух, банани, токче на обувка, ножица, пачка пари, нож, линия, храна…!? Вариантите са хиляди, някои наистина помагат за добри резултати, но .. кому е нужно това?

Подобни безумни инструменти, разбира се, могат да се ползват и за нанасяне на очна линия, руж, всякакъв грим, защото на кого му са притрябвали нормални четки и приспособления от козметичен вид?

Устни като след ужилване от кошер пчели

lip. image

Вероятно всички си спомняте за нещото, което обещаваше по-големи, по-плътни и сочни устни на млади жени (и не само), предизвикало тотален шок сред хората. Подути и възпалени устни, случаи, стигнали до болница и т.н., хората се опитваха да се сдобият с устни на прословутата Kylie Jenner. Някои дори не купуваха подобни продукти, а направо засмукваха с устни всичко, с което може да се постигне вакуум.  

Скъсани дънки

jeans. image

Разбира се, не на последно място, нещо, което тръгна от съвсем малко нещо и се превърна в тенденция, която заслужено е на това място в този списък – скъсаните дънки. От начало –малки дупки, кръпки, около колената, бедрата, до „дънки“ които покриват само някои части на тялото - съвсем безсмислено! Дънките като че ли са най-носената долна дреха, която няма скоро да излезе от мода. Леко скъсаните на някои места дънки придават по-спортен и бунтарски вид, предизвикателност даже, но все пак запазват главната си функция и цялост. Изминалата 2017-та година направо се изгаври с тази дреха и от нея направи абсурдни иновации – пришити части на дънки, двойни дънки, дънки, с цип отзад и всякакви други измислени непрактични и некрасиви дизайни. Скъсани дънки – добре, но висящи отвсякъде парчета дънков плат около краката ти съвсем не е окей.

Списъкът с абсурдните неща през 2017-та година със сигурност може да бъде и много по-дълъг, но засега ще спрем до тук и с нетърпение ще чакаме какво ни готви новата 2018-та година. Междувременно стискам палци поне някои от изброените трендове да останат в миналото.

Текст: Евгения Тошева

Даваме ти и 5 неща, които да не казваш в такси.

Коментари

Какво друго от Стилът

В крак с времето

Интериорният дизайн е с едни гърди напред

13 странности и приятности

Когато делиш леглото си с някого

Случаен минувач: Somersby Edition

Хората на София за градския стил през лятото

От общината