Инди-рок групите на последното десетилетие

Инди-рок групите на последното десетилетие

От нас, специално към теб

От 2007 година насам инди-рок групите са неизменна част от плейлистa на всеки. Независимо дали пътуваш към работа, разхождаш се в парка, или разпускаш след горещия ден, това е музиката, която освобождава ума и оправя настроението. Днес сме подбрали за теб трите най-слушани групи за последните 10 години, на които да се насладиш.

Arctic Monkeys (UK)

Едва ли е изненада, че челната позиция е заета от Алекс Търнър и компания. Още с първия си студиен албум Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (2006) счупиха рекорда за най-бързо продаващ се албум в историята на Великобритания през 2007. И въпреки че всички чакаме с нетърпение нов албум от AM (2013) насам, ти предлагаме да чуеш отново лирически шедьоври като Arabella, I Bet You Look Good on the Dancefloor и R U Mine?.

arctic_1100

The Strokes (USA)

Групата, сформирана през 1998, е един от истинските носители на инди културата, без която една класация не може. 5 студийни албума по-късно и над 5 милиона продадени, ритъмът на песни като Reptilia, Hard to Explain и You Only Live Once ще допринесе за един страхотен край на деня.

maxresdefault1_1100

Radiohead (UK)

Класиката в инди жанра, която е най-старата групата в списъка ни с предложения, изненада феновете си през май, когато анонсираха преиздаване на албума си OK Computer (1997) по случай 20-годишнината му. OK Computer OKNOTOK 1997 2017, бъдещият им албум, ще включва не само подобрена версия на оригинала, но и 3 песни, неиздавани досега, които силно се надяваме да ти харесат, колкото и на нас.

radiohead_1100_01

 

Коментари

Какво друго от Стилът

В крак с времето

Интериорният дизайн е с едни гърди напред

Бежанката модел

От бежанския лагер в Кения до световните подиуми

Случаен минувач: Somersby Edition

Хората на София за градския стил през лятото

От общината