Точно време
Точно време Точно време Точно време

Точно време

Кварцови часовници без стрелки и цифри, които приковават погледа

Е, чак някаква революционна идея тук не виждаме, но часовниците на фирмата Nooka определено са си гъзария. Вместо стрелки те имат 12 кръгчета, които едно по едно и на всеки 60 минути стават черни. Само не разбрахме как човек се ориентира на тъмно, когато нито точка се вижда, нито нищо, но сигурно защото сме по-глупави. С минутите обаче нямаме проблеми. Моделът Zirc (на първата снимка) ги отчита като термометър - има си хоризонтално прозорче, което равномерно се запълва с по една чертичка.

Дизайнът е на американеца Матю Уолдмън, който искал да има стенен часовник на китката си. Изнервял го и фактът, че трябвало да учи детето си да познава циферблата, докато този вариант бил много по-лесен.

Освен Zirc (който върви по 600 лв.), другият интересен модел на Nooka е Zenh MR (на втората снимка). Той е сравнително по-евтин (480 лв.), а дизайнът си е все същият. Най-тънко идва Zub Zirc - пластмасов и във весели цветове, който върви по 230 кинта. Всички тях можеш да разгледаш и поръчаш на www.tikitakaood.bg.
И да кажеш какво се вижда на тъмно.

Коментари

Какво друго от Стилът

В крак с времето

Интериорният дизайн е с едни гърди напред

Бежанката модел

От бежанския лагер в Кения до световните подиуми

Случаен минувач: Somersby Edition

Хората на София за градския стил през лятото

От общината