Градът / Други истории

Как да запазиш имиджа си в социалните мрежи по време на празниците

От Венета Михайлова

"Човекът е човек тогава, когато е на път...” е максимата, определяща най-пълно непримиримата Венетина душа, копнееща да посети всяко кътче на планетата – от Мачу Пикчу до ждрелото на река Ерма. Определяна от приятелите си като "хиперактивна”, "луда глава” и "страстна стихоплетка”, а от баба си като "диване с циганска пепел на д-то”, тя не спира да твори – на работа, в метрото, на пазара, и по нощите, и по ранните зори

Коледа наближава с аромат на глювайн и канела, с вкус на прясно изпечен сладкиш, с топлината на запалена камина в снежна, планинска нощ....Коледа е времето в годината, когато хората отварят сърцата си, стават по-добри, по-мили и хиляди пъти ПО-ДОСАДНИ!!!

За да се предпазите от необмислени действия  по време на коледните празници, запазвайки любовта на приятелите си, добрите отношения със семейството си и уважението на фейсбук последователите си, хвърлете едно око на правилата по-долу.

Не споделяйте статуси за метеорологичните условия
Колко и да ви се струва невероятно - всеки от нас има прозорец! Прозорецът служи за гледане навън и най-често, ако не е зает с романтичен чат или не се бори самоотвержено в Candy Crush сага, човек гледа през него и сам осъзнава какво се случва. А и замислете се за Емо Чолаков - ако снегът вали с 1537 поста в минута - Емо няма как да запази работата си.

#Българската Коледа! Спести пост за снега - спаси Емо!  

Не качвай снимки на новите си коледни чорапи
Това е зимният еквивалент на летните "два голи крака пред басейн" - къде дебели, къде слаби, къде космати, къде обезкосмени - дет’ се вика кому е нужно?!? Всеки знае, че Коледа наближава, всеки е в Коледно настроение, по-добре обогатете хората с някоя мъдрост за душата отколкото с чорапите си.

#По-важно е да е ти топло на душата, отколкото на краката!

Не си купувайте новогодишна рокля
Така или иначе предстоящите почивни дни ще ядете минимум като прегладнял войнишки отряд след изтощителна битка - рискувате не само да изглеждате като цвърчаща наденичка на скара, но и да спраскате роклята в сюблимния момент, когато с любимия си пожелавате мноооого любов през новата година.

#Пръсни се от щастие, а не от преяждане!

Не качвайте снимки на сармите си
Всеки е виждал сарми, всеки в момента яде сарми, всички сарми са с кисело зеле! Да, може би има накакви вариации - някои са по-малки, други са по-големи, някои са със сини сливи, други без, но разликите не се значителни. Вярвайте ми, броят качени снимки с коледни ястия в мрежата е в правопропорционална връзка с броя ваши приятели, които ще ви unfollow-нат или директно изтрият, защото вече им е дошло до гуша от снимки на салати, домашно приготвени сладки и чаши вино на фона на запалена камина.

#Всяка сарма - бомба, всеки ошаф - бич срещу приятелството във фейсбук!

Ограничете алкохола, ако скоро сте скъсали с гадже
Пияните хора, малките деца и клиновете винаги казват истината!!! Рискувате в момент на слабост да звъннете на бившия си приятел и през сълзи да му споделите, че от последното ви рандеву не сте правили секс, колко държите да се съберете отново и колко е сладичък, дори когато хърка като дъскорезница.

#Само Нострадамус като се напие звъни на бъдещите си гаджета!

Ограничете алкохола, ако не сте планирали да ставате млад баща/майка
Питали ли сте се някога, защо имате най-много приятели, родени през септември? Защото те са „произведени” през декември... Алкохол, самота, желание за близост, а често и студ са някои от причините, които тласкат хората към съвокупление по време на коледно-новогодишите празници. Друг важен фактор са фирмените коледни партита, които предразполагат колегите към търсене на сродна душа и тяло на работното място. Единственият губещ тук е работодателят, на когото ще се наложи да търси позиция по заместване.

#People say that alcohol cause many deaths, but they don’t say how many people were born because of it!

Облечете се с елегантна прилепнала рокля/костюм за коледния обяд с роднините
Така или иначе майка ви тайно ще ви снима докато нагъвате лакомо 3-тата сарма и ще сподели снимката на стената си в опитите си да ви намери жених / невеста ОТ КЛАСА. Дори и да сте във връзка, не сте в безопасност, в случай че мъжът на сърцето ви не е по вкуса на родата. Особено ако колежката на майка ви Ленчето има син на вашата възраст, който е много забавен (според майка ви!?!?) и спретнат (OMFG). Респективно ако сте младеж Ленчето разполага с порядъчна млада дама, която поддържа дома си порядъчно чист (няма проблем, че това е и за сметка на някоя изхвърлена през прозореца в пристъп на ярост мръсна чиния) и очите й са толкова красиви, че почти отклоняват вниманието от огромния й нос.

#Да отидеш на среща, уредена от майка ти е като да натиснеш „да” на pop-up-налия надпис на екрана ти: „Ти си 100 000-ният ни посетител днес. Напиши ЕГН-то си и банковата си сметка и можеш да спечелиш екскурзия до Малдивите!”

„Сам вкъщи”
Колкото и да сте заети по Коледа - пазаруване, готвене, баба-хопинг (посещение при всички възможни баби - вашите, на приятеля ви, приятелки на бабите на приятеля ви...) не забравяйте - Коледата ви никога няма да е същата без да сте гледали поне веднъж филмовия маратон Сам вкъщи 1,2,3... Макколи Кълкин вече отдавна се радва повече на други бели субстанции, отколкото на снега, но сигурно е едно - той е вечен! Нещо като хлебарките, Шер и Лили Иванова...

#Сам вкъщи до гроб!

Коледа не е и никога няма да бъде същата без коледния концерт на Веско Маринов
Той внася страст и плам дори и в най-студените зимни дни, певецът, който с пот на челото ви окъпва в щастие, брилянтен маркетолог, чиято пазарна стратегия му докарва повече приходи от тези на всяка средностатистическа фолк-певица...Чудите се защо? Докат’ ЕнтЕлегентната младеж сваля безплатна музика и записва флашки до откат, пенсионерите купуват касетки!!!

#Касетката свърши - ще обърнеш ли другата страна?

Фейсбук клипчета как е минала тази година за вас
Пиянски снимки с приятелите, летувания в Мичурин, абитуриентския бал на братовчедка ви - nobody cares! “Share your memories” е най-безсмислената функция на фейбук - да, ценна за самия човек, но безкрайно досадна за приятелите му, които гледат слънчеви снимки с летни коктейли докато се пържат в офиса...

#Истинско падение не е да качиш снимка на сармите си, а да share-неш memorу със снимка на сармите си!

Весели празници! И отделете повече време на семействата си отколкото на смартфоните си!

реклама
реклама

Най-четени