Градът / Точки на засичане

Професия убиец

Най-известните серийни убийци

Светът е виждал много серийни убийци в своята история. Списъкът с хора, извършили такива нехуманни престъпления е безкраен. Но някои от тях стават известни от своите безмилостни постъпки срещу човечеството. По една или друга причина това е тема, която е интересна за почти всички, макар и да не си го признават, има нещо в този мрак, който убийците са създали, което е непонятно и крайно любопитно за човешкия ум. Затова решихме да почешем това любопитство с няколко от най-известните серийни убийци, техният “почерк“ и жертви.

bathory image

Елизабет (Ержебет) Батори
Още позната като Кървавата графиня или Графиня Дракула, Елизабет Батори е унгарска графиня от една от най-старите и заможни аристократични фамилии в Трансилвания. Тя е вероятно и първият сериен убиец жена, доколкото ни е известно. Предполага се, че тя е отговорна за смъртта на над 650 млади момичета. Държала е в плен и е измъчвала, била и обезобразявала свои прислужници и млади момичета. Това, с което е може би най-известна е, че се е къпала в кръвта на девственици, за да запази младостта си.

dahmer image

Джефри Дамър
Още познат като Канибалът от Милуоки, той е американски сериен убиец, виновен за изнасилвания, убийства и разчленяване на 17 мъже и момчета между 1978 и 1991, а някои от по-късните му убийства включват некрофилия, канибализъм и съхранение на части от телата на жертвите си - най-често главата. След като една от жертвите му се измъква, Дамър бива заловен и осъден на доживотен затвор през 1992. Две години по-късно е пребит до смърт от друг затворник.

bundy image

Тед Бънди
Описван е като много харизматичен и дружелюбен човек, но зад тази маска се е криел извратеният мозък на убиец, похитител, изнасилвач и некрофил. Само за 4 години е успял да отвлече и убие 30 млади жени в щатите. Привличал е жертвите си като се е представял за човек с увреждания или се е правил на някаква авторитетна фигурна. Често запазвал главите на жертвите си като “трофеи“. Умира на електрическия стол през 1989.

gacy image

Джон Уейн Гейси
Познат като Клоунът Убиец е един от най-известните серийни убийци. След като го хващат да изнасилва двама тийнейджъри е осъден на 10 години затвор, но е пуснат под гаранция за добро поведение. Във времето започва да се облича като Пого Клоуна и да участва в доброволчески проекти по болници, партита и паради. Зад този костюм на клоун обаче се криел човек виновен за над 30 убийства на млади мъже и момчета, които заравял около къщата си и до реката близо до къщата.

gein image

Ед Гийн
Гробокопачът от Плейнфилд си признава само за 2 убийства. Броят може да не отговаря на термина “сериен убиец“, но ужасяващите му действия са вдъхновили редица хорър филми включително Психо. Гийн е посещавал гробища, изравял е тела на жени, които приличали на покойната му майка. Частите от телата на жертвите му били разпръснати из целия град. Често си взимал части от телата, които изравял и ги пазил като трофеи. Полицията намерила в дома му черепи направени на купи, столове тапицирани с човешка кожа, колан направен от човешки зърна и още куп неща, които предпочитаме да не ти споделяме. Той е арестуван и прекарва остатъка от живота си в психиатрична клиника.

holmes image

Х. Х. Хоумс
Хърман Уебстър Мъджет е първият сериен убиец в Америка, виновен за смъртта предимно на млади жени, жертвите му наброяват между 27 и 200. Построява си “Замъка на смъртта“, което е триетажна сграда, в която давал стаи под наем на млади жени. След като ги настанявал в някоя от специалните стаи, ги обгазявал със смъртоносен газ, като понякога възпламенявал газа и ги изгарял. След това спускал телата им по улеите до мазето, където обработвал труповете и унищожавал телата в киселина. Предполага се, че е взимал черепите им, обработвал ги и ги продавал на училища по медицина.

Има още куп имена, които са били също толкова жестоки (ако не и повече), които за сега ще ти спестим. Можеш да очакваш втора част в близкото бъдеще, но ще ти дадем време да спреш да сънуваш кошмари от тази доза серийни убийци.

реклама
реклама

Най-четени