На кино зад блока

icon
Sofialive.bg

Попадна ни една страхотна идея - Блок кино, дело на младите ентусиасти от Сдружение АС - Лаборатория за културни инициативи. През август те са ти приготвили прожекции на пет български филма, придружени с по една късометражна лента, само че в твоя квартал. Не, нищо, че там няма кино, не им и трябва. Киносалоните ще бъдат паркове, блокове и дворове, а киноекраните ще са фасади, които иначе си подминавал в рутината на ежедневието. И ще е напълно безплатно, разбира се.

mladost3 hristo atanasov image
Младост 3, Фотография Христо Атанасов за Google Maps

Сега, без да те бавим повече, изплюваме камъчето за кои софийски местенца и кои филми става въпрос.

На 4 август в Княжево, в двора на  26 СОУ "Йордан Йовков" ще видиш филма на Георги Дюлгеров Лейди Зи, както и късометражния Чест на Павел Веснаков.
След това, на 6 август, в паркчето на Младост 3 срещу поликлиниката ще можеш да гледаш Зад кадър на Светослав Овчаров и краткия Паркинг на Ивайло Минов.
Пет дни по-късно, на 11 август, на откритата сцена в "Света Троица" ще се прожектира Подслон на Драговмир Шолев и Учител на Орлин Милчев.
Финалът е на 13 август в двора на 51 СОУ "Елисавета Багряна" с Потъването на Созопол на Костадин Бонев и Мечти на Камен Коларов.

sou yovkov ivaylo nikolov image
26 СОУ "Йордан Йовков", Фотография Ивайло Николов за Google Maps

Финал ли? Не, всъщност от Лаборатория за културни инициативи са подготвили и една прожекция-изненада. За да разбереш къде ще бъде тя и кой ще е филмът, следи Facebook страницата на Блок Кино, където малко по малко, с леки подсказки, ще разбереш и тайната. Сега вече спокойно можеш да се обадиш на колкото искаш приятели от квартала и да им кажеш "Хайде на кино!"