Киномания стартира едновременно в София и Париж

icon
Sofialive.bg

От 12 до 29 ноември отново ще се насладим на пищна палитра от качествено съвременно кино. Киномания 2015 идва с голяма кошница, пълна с хитови заглавия и обещаващи премиери. И докато чакаме да излезе пълната програма, нека хвърлим едно око към няколко от акцентите в тазгодишното издание:

Хамлет
Каквото и да си говорим, едно от най-чаканите заглавия за годината е погледът на Линдзи Търнър върху трагедията Хамлет на Шекспир. Едно заради фактът, че гледаме на живо Британския театър и второ, че в главната роля ще се вихри номинираният за Оскар Бенедикт Къмбърбач. Гледаме го в Зала 1 на НДК на 20 ноември от 18:30.

hamlet image

Роджър Уотърс - Стената
Няма съмнение, че шоуто върху култовия албум The Wall (1979) на иконите Pink Floyd, с което легендарният басист, вокалист, композитор и текстописец Роджър Уотърс обикаля света в последните няколко години, е едно от най-пищните музикално-визуални представления изобщо. Видяхме го и на живо в София, а сега Стената излиза и на екран, като е допълнена и с интересни и редки кадри и интервюта с двама от тримата живи членове на Pink Floyd. Първата от общо 9 прожекции в София и Варна е на 21 ноември в Зала 1 от 19:30.

roger waters the wall image

Каръци
Новият филм на Ивайло Христов ще даде и начало на Киномания 2015. Прожекцията е на 12 ноември в НДК, а филмът вече беше отличен с наградата Златна роза, както и с голямото отличие на Международния московски кинофестивал. Овации обраха силната режисура и отличната актьорска игра в драмата за трудностите пред младите хора в провинциалните ни градове днес. И аплодираме новината, че прожекцията на Каръци на 12 ноември ще бъде паралелна за София и Париж, където ще бъде излъчен на голям екран до Триумфалната арка.

каръци image


Чакаме информация за киносалоните и пълния списък с филми и вече потриваме нетърпеливо ръце.