Моята седмица с Мерилин

icon
Sofialive.bg

Въпросното англичанче е Колин Кларк, който по това време (говорим за средата на 50-те) е току-що излязъл от колежа Итън - най-тузарското частно училище във Великобритания. Основано е през XV век и от него са изскочили деветнадесет британски министър-председатели, като почнем от Уилям Гладстон и стигнем до сегашния - Дейвид Камерън.

Но да се върнем към Колин - първата му работа след даскалото е не друга, а като помощник режисьор на сър Лорънс Оливие за снимките на Принцът и танцьорката (1957). Главни актьори в него са самият Оливие и Мерилин Монро, която пристига заедно със своя трети съпруг, американския драматург Артър Милър. Мерилин светкавично е омаяна от срамежливия чар на Кларк и двамата заформят бърза любовна афера, за която впоследствие британецът пише не една, а две автобиографии, по които всъщност е заснет и филмът.

В ролята на Монро е чудесната Мишел Уилямс (Планината Броукбек) вече със Златен глобус за изпълнението си и главен претендент за тазгодишните оскари. Останалите в каста също блестят - Кенет Брана докарва един много реален Оливие, Джуди Денч е истинска класика като лейди Сибил Торндайк, а Ема Томпсън прави своето първо участие след поредицата Хари Потър.

с една дума
МЕРИЛИН. Може би най-голямата любов на американската актриса си остава парфюмът Chanel №5 - слага го дори във ваната с лед, където се потапя често-често за стягане на кожата.

Bar & Dinner