Снежанка и ловецът

icon
Sofialive.bg

Холивуд обича да пести от идеи, но не и от пари, и бичи по два филма от всеки що-годе вълнуващ сюжет. Такова е положението и с класическата приказка за Снежанка и седемте джуджета - киномашината още не е изстинала от Огледалце, огледалце на Тарсем Сингх, а в салоните вече се върти втората екранизация по темата. Режисьор е Рупърт Сандърс, който се заканваше да ни предложи пир за очите а ла Властелинът на пръстените, но в случая малко се е надценил. Но видим ли каста за джуджетата например - Иън Макшейн, Боб Хоскинс, Рей Уинстън (които се появяват чак на финала), компютърните реалности на Тъмната гора и царството на феите, веднага ни става ясно, че филмът хич не е за изхвърляне.

Както и в класическия сюжет, тук имаме красиво тъмнокосо момиченце и зла мащеха, изиграна брилянтно от Шарлийз Терън. И ето къде е огромният проблем на филма - сещате ли се за актриса, по-красива от нея? И да има, не е Кристен Стюърт - не знаем какво е това огледало, че да обърка вампирската булка за по-красива от Терън, но като изключим това, звездата от Здрач горе-долу се преборва с ролята. Ловецът, който е другият главен герой (поради липса на принц), също е супер горещ - Крис Хемсуърт, пресен-пресен от водещите роли в Тор и Отмъстителите.

Налице са също няколко средновековни битки и редица ефектни сцени, в които спечената от старостта и погрозняването зла кралица пийва кръвчицата на де що има наоколо девица и, разбира се - вечната отхапана ябълка на Apple. Безсмислен, но радостен за окото филм.

с една дума.
ЯБЪЛКА. Днес светът познава над 7500 сорта на забранения плод, от които се отглеждат и изяждат към 55 милиона тона годишно.

Текст Анита Димитрова

Домашно приготвени глезотийки за душата, ароматно кафе и отпускаща атмосфера