Пърси Джаксън и Боговете на Олимп: Морето на чудовищата

icon
Sofialive.bg

Въпреки звездния си състав първият филм за Пърси Джаксън не впечатли със забележително представяне. Сега, три години по-късно, поредната щатска гавра с гръцката митология, ще се опита да надмине успеха на първата част, но съдейки по лошите резултати в американските салони, до трето продължение едва ли ще се стигне.

Този път на мястото на Крис Кълъмбъс сяда Тор Фройдентал, който запраща познатия ни полубог Пърси Джаксън да търси Златното руно сред бушуващото Море на чудовищата, което ние знаем като Бермудския триъгълник. Както често се случва в кандидат блокбастърите напоследък, главните герои безпроблемно се движат измежду различни вселени, ползвайки нестандартни превозни средства като очукано винтидж такси, управлявано от „професионални" шофьори, които вместо очи имат бездънни ями или пък бутафорни митологични създания, които порят вълните по-бързо и от най-скоростните катери.

percy_jackson_800

Основният проблем на Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Морето на чудовищата е публиката, към която е адресиран - не достатъчно атрактивен за подрастващите, които отдавна са издигнали на пиедестал сагата за Хари Потър и неангажиращ вниманието на по-възрастните, за които филмът бегло напомня приключенията на култовия Индиана Джоунс.

с една дума
БЕРМУДИТЕ. Група от 138 острова, намираща се в Атлантическия океан. Хората обитаващи най-северните коралови острови в света страдат от остър недостиг на питейна вода, затова навсякъде са изградени резервоари за съхраняване на дъждовна вода. Островите се свързват най-често с мястото, на което се срещат студеното Лабрадорско и топлото Гълфстриймско течение - Бермудския триъгълник.

{{trailer}}

Текст Здравко Григоров