Съветникът

icon
Sofialive.bg

Главният герой, Aдвокатът (Фасбендер), чието име така и не узнаваме, си има всичко - гореща жена в леглото и тлъсти клиенти. Последните обаче го изкушават с наркосделка, която може да му реши всички финансови проблеми, и той кривва от правия път. А това никога не води към нищо добро.

Най-ценното в Съветникът са персонажите. Цяла банда мегаексцентрици, поверени в ръцете на страшни прота - от откачения Хавиер Бардем, през опасната и напълно непредсказуема Камерън Диаз, до харизматичния отворко Брад Пит. Всички те влизат чудесно в този криминален трилър, чийто лайтмотив са изборите, които правим, и последствията от тях. Само дето авторите са решили - съвсем умишлено впрочем - да бъдат твърде тайнствени и завоалирани.

the_counselor_1280

Не, не сме от хората, които обичат всичко да им е сдъвкано. Но Съветникът е толкова оскъден на детайли, че ни е трудно да хванем интригата и да си отговорим на някои съществени въпроси (като например защо точно нашите хора трябва да операт пешкира, а?). Диалозите, бъкани от метафори, се точат до безкрай и хич не помагат да се ориентираш в мъглата от догадки. От друга страна пък, стига да не те изнерви, филмът ти открива рядка възможност да се развихриш и сам да нагласиш парчетата на пъзела.

с една дума
ЛЕОПАРД. Още древните египтяни са опитомявали този вид дива котка. А героинята на Камерън Диаз в Съветникът си има точно два броя.

{{trailer}}

Текст Нели А. Калчева