Karma To Burn от Щатите

icon
Sofialive.bg

Принципно американците от Karma to Brun (на първата снимка) вадят такъв безкомпромисен звук, че и без вокалист биха минали. Но правилата в индустрията са жестоки - дори и за рокаджии не се приемат отклонения. Затова и в началото на кариерата им (средата на 90-те) Karma to Burn са принудени от Roadrunner Records да си намерят фронтмен. Хващат един приятел, записват с него първия си албум, но резултатът не ги кефи особено. Разкарват го, а лейбълът разкарва тях. Верижната реакция не сломява духа на бандата - издават си два напълно инструментални албума, но в средата на 2002-а се разформироват. Причината: „Наркотици, наркотици, наркотици и лошо поведение." И това са точните думи на басиста Рич Мълинс.

Събират се отново в края на десетилетието и започват яко работа по следващо CD. За разнообразие хващат пътя по концерти из Щатите и Европа. И въпреки че в четвъртата тава се появяват две парчета с гост вокалисти, K2B нямат никакво намерение да включват такъв за постоянно. И точка.

Да обърнем сега внимание и на поддръжката. Karma to Burn си влачат из цяла Европа хлапетиите от Rozebub (на втората снимка) - швейцарска тройка, която изглежда млада и зелена (лидерът им е само на 24, но още от 17-годишен забива по сцените Джими Хендрикс) - но въобще не се подвеждай: бичат як блус рок като за последно.

От наша страна надъхано рамо ще ударят две софийски групи. Едните са пичовете от Center (на третата снимка) - също стоунър ориентирани, строго инструментални и преди няколко години спечелиха Battle of the Bands. Другите са Booze Brothers - и на тях във вените им тече бира и рокенрол, така че си знаеш. Само си вземи резервния врат.

Билети на 20 лв. от от Eventim, вход 25 лв.

Текст Нели А. Калчева