1000mods от Гърция

icon
Sofialive.bg

Да, 1000mods са от бандите, които бързо печелят сърцата на хората и градят фен база навсякъде, където забият рошавия си рокенрол. Още с първия им концерт в България през 2011 ни стана ясно, че няма да ни се размине само с един път. И миналата година пак ни напълниха ушите с фъз и тътен. И ето, че с нов албум - тазгодишния трясък Vultures (чуй го, страхотен е) отново ще слушаме високооктанов стоунър рок на живо този четвъртък, 2 октомври в малката зала на Mixtape 5.

1000mods_1200
1000mods

Както винаги, момчетата от Rawk’n’Roll, които са отговорни за този тип концерти у нас вече трета година, са поканили и страхотна българска банда. Това е софийската рокенрол шайка Daily Noise Club (на втората снимка горе). С три албума и почти 15-годишна история, те са сред старите кучета на родния рок ъндърграунд. А за да е пълна картинката, току що разбрахме, че концертът ще се заснема професионално, като записът ще се използва за официално видео на 1000mods.

1000mods са сред най-успешните стоунър банди от Гърция. Няма по-силно доказателство от честите покани от най-солидните ъндърграунд фестивали в Европа като Desertfest (свириха и в Лондон, ще ударят и на белгийското му издание) и немския Blue Moon. Музиката им пък е съвсем автентичен и бръмчащ рокенрол, в традициите на легендарни групи като Kyuss, Blind Dog, Josiah или Truckfighters. И за пореден път европейското им турне започва от София. Така че ако обичаш брадата музика, провокираща консумирането на литри бира, този лайв е повече от задължителен за теб. После дори можеш да ни благодариш за поканата.

1000mods и Daily Noise Club са в Mixtape 5 на 2 октомври от 20:30
Билети по 10 лева от Eventim и 15 на входа на клуба

Текст Ивайло Александров