Lamb от Великобритания

icon
Sofialive.bg

Едно от най-даровитите и талантливи отрочета на британската трип-хоп сцена се завръща в София. Потриваме ръце и чакаме с нетърпение 8 март, когато Lamb ще ни поднесат на живо трипаджийския си космически саунд в Студио Орфей. Последният им албум Backspace Unwind излезе на 13 октомври и турнето им към него ще ги доведе отново при нас.

lamb_2_800

Зад името Lamb стоят Andy Barlow и Lou Rhodes, които стъпиха здраво на мелодичната трип-хоп сцена още с едноименния си дебют през 1996. Музиката на електро дуото лежи на меланхолични електронни мелодии, мекия и силно емоционален глас на Lou Rhodes и дълбоките и сантиментални текстове. Историята на Andy и Lou е динамична и събира в себе си много успешни албуми, концерти и десетки сингли, които дълго маршируваха по челните места на световните музикални класации.

lamb_3_750

Добре помним парчета като “Gorecki” и “Gabriel”, а пиесите от Backspace Unwind застават гордо до хитовете от предните албуми на Lamb. Чуй например "As Satellites Go By” или “We Fall in Love”, за да влезеш в картинката. Честно казано, нямаме търпение да се потопим в специфичната плетеница от трип-хоп, дръменбейс, джаз и мека електроника на живо само след няколко седмици.

Билети по 40 лв. от Eventim и последни бройки от 35 лв. в магазин Яко на Графа

Текст Ивайло Александров