Sofa Surfers & Hidden Orchestra

icon
Sofialive.bg

Нали се сещаш за готината идея на агентите от Eventease да канят яки съвременни артисти, които нямат нищо общо помежду си, в една вечер на яка музика, която рядко слушаме на живо тук? Началото дадоха чудесните румънски симпатяги от Виена Moonlight Breakfast и американският продуцент и диджей GriZ. А на 21 ноември в Mixtape 5 взимаме нова доза NightLive - великолепните австрийци Sofa Surfers и шотландските експериментатори Hidden Orchestra. А за разкош в програмата скача и театралната постановка Концерт за френски ключ. Защото защо пък не!

sofa surfers image

Sofa Surfers
идват от Виена и смело смесват най-добрите вибрации от любимите си трип хоп, дъб и есид джаз с електроника и китарни пасажи. Звучи най-малкото интересно, нали? При тях тази разностилова еклектика сработва вече 20 години и 9 албума и то без да броим саундтраците, които записват. Дебютният им диск Transit излиза през 1997, като оттогава насам Sofa Surfers разширяват музикалния си хоризонт, а най-новият им клип "Beyonder Girl" можеш да видиш ето тук като доказателство.

hidden orchestra image

Hidden Orchestra
са една от най-интересните музикални формации, които можеш да видиш на живо. Формация всъщност е неточно определение, тъй като Hidden Orchestra е скритият проект на Joe Acheson, който за всяко от музикалните си пътешествия се коалира с различни музиканти. Музиката, която издава под това име, е често кинематографична и лесно те отнася на пътешествие в спокойните, но дълбоки води на електрониката, но отлично смесена тук с дъб, там с реге, другаде с пост-рок - ту хладен ембиънт, ту топъл джазов трип. В момента са на път покрай новия си албум Reorchestrations, а ние настройваме сетивата на тяхна честота.

френски ключ image

Концерт за френски ключ
на сливенския драматичен театър е мост между NightLive и Нощта на театрите, от чиято програма каца в клуб Mixtape 5. Актьорите Димитър Марков и Августин Демерджиев неусетно увличат публиката в спектакъла си, заразително зареден с хумор и настроение. Една чудесна загрявка, за предстоящото музикално пътешествие, смятаме ние.


Билети по 20 и 25 лева от Eventim