Певецът, когото филмите обичат

icon
Sofialive.bg

Със сигурност помниш онази реклама на Sony Bravia с хилядите подскачащи по улиците на Сан Франциско шарени топчета. И ако си я гледал, лежерната песничка с китара и мек, топъл глас неизменно ще изплува в съзнанието ти, когато се сетиш за симпатичното видео. Песента се казва "Heartbeats" и е на на шведското дуо The Knife, а тук е изпълнена от Хосе Гонзалес - момчето от студената Швеция с гореща кръв от Аржентина. Поразровихме се малко и направихме една кратка селекция от видеопродукции, в които звучи музиката на шведския музикант с аржентинско потекло.

jose gonzalez image

Първата песен на Хосе Гонзалес, която прозвучава от малкия екран, е "Crosses". Тя озвучава финала на втория сезон на сериала The O.C. през 2005. За пръв път във филмова продукция пък чуваме Jose Gonzalex с "Lovestain". Годината е 2006, а филмът е напрегнатата драма Gone. Става ясно, че стилът му - лежерни, меланхолични или слънчеви мелодии на чиста акустична китара и мекият му, топъл глас, са прекрасен фон за видеопроекти. И логично продуцентите на различни сериали и филми се редят на опашка, за да подпечатат участието на нашия герой в поредния си филм.

jose gonzalez image

През 2007 кавърът на Хосе Гонзалес по "Heartbeats" влиза и в третата част от официалния саундтрак на сериала One Tree Hill. Чуваме го и в музиката към немската комедия Vollidiot от същата година, а и в епизод от сериала Bones. Следващата година "Down The Line" и "Killing For Love" от втория му албум In Our Nature попадат в саундтрака на чилийската продукция Catalina. Пак през 2008, гледаме Хосе Гонзалес в сериала д-р Хаус, докато изпълнява в негов прочит "Teardrop" на Massive Attack. Прави я и в епизод от Numb3rs следващата година, както и в късометражката Martha през 2012.

jose gonzalez image

След 2009 песни на Хосе Гонзалес излизат и в киноленти като спортната драма The Blind Side ("Cello Song", заедно с The Books) сладникавата романтична драма с Майли Сайръс The Last Song ("Down The Line") и комедията с Райън Гослинг и Джулиън Муур Оглупели от любов ("Loops"). А през 2013 саундтракът към романтичната комедия Тайният живот на Уолтър Мити, режисиран и продуциран от Бен Стилър, който изпълнява и главната роля, включва цели четири песни на Хосе Гонзалес - "Far Away", "Stay Alive", "Step Out" и "Dream".