Irfan

icon
Sofialive.bg

Миналата година, след дълго чакане, излезе третият албум на родната етно/уърлд формация Irfan. Казва се The Eternal Return и е красиво и достойно продължение в тяхната дискография. От тогава групата не е спирала концертите си, като свири в София, Пловдив, Варна, Велико Търново и направи серия концерти в Румъния, както и в централна и западна Европа. Преди поредната си обиколка из Стария континент тази пролет, Irfan отново ще се срещнат със софийската си публика на 21 април в голямата зала на клуб Mixtape 5.

irfan image

Irfan са от онези банди, чиято музика разпознаваш веднага, а присъствието им на сцена трепти от аурата на групата и магията на песните им. Владеят до съвършенство изкуството да пренесат слушателя на пътешествие с летящо килимче над древна Персия, средновековна южна Европа и пъстротата на Балканите през вековете. Най-усърдните ученици на Dead Can Dance, но и нещо много повече - тъй като днес, те с право могат да се нарекат приятели на легендарната група и да получат благословията им да запишат тяхна песен, която дори те не са поставяли в албум (самият Брендън Пери е дал името за песента - "Salamander"). Да, Irfan са магьосници - от онези, белите, добрите; вдъхновители и лечители.

irfan image
Фотография Анастас Търпанов

Отне осем години на Калин Йорданов, Ивайло Петров, Петър Тодоров, Ясен Лазаров и Деница Серафимова да запишат родилите се в сърцата им мелодии и да подготвят хипнотичните песни за красив дигипак и концертни изпълнения. Но най-сетне The Eternal Return е факт, като Irfan вече представиха песните от него с редица пленителни концерти. И отново изненадват и омайват, този път с две певици на сцената. На последните концерти с тях пее новото попълнение в състава - даровитата Дарина Златкова. А на 21 април, в унисон с топлата пролет, украсила града ни в зелено, те каним с нас да потънем заедно за час и половина в мистичната музика на Irfan.

Билети по 10 лева от Ticketlogic и на входа на клуба

Фотография Ивайло Петров (първата снимка горе)