Rosetta, North, Mental Architects

icon
Sofialive.bg

На 2 юли приятелите ни от Rawk'n'Roll организират единствения си концерт това лято. Затова той ще бъде и много специален - от САЩ идва атмосферичния пост-метъл култ Rosetta (на водещата снимка) - за пръв път на Балканите. И това не е всичко - бандата води на цялото си европейско турне младата американска слъдж/пост-метъл банда North (на втората снимка). А специално за концерта в София родната мат-рок бригада Mental Architects (на третата снимка, от Георги Челебиев) ще изнесе едва втория си концерт в последните три години, като ще свири почти целия си, още неиздаден нов албум.

rosetta poster sofia zasheva image
Постерът, създаден специално за софийския концерт от София Зашева

Началото на Rosetta е поставено през вече далечната 2003, като до момента групата има издадени пет албума, както и няколко сплита с групи като Junius, Balboa и Year Of No Light. Сами определящи стила си на свирене като space metal, Rosetta използват в музиката си елементи на пост-хардкор, шугейз и дроун, които събрани заедно оформят почерковия им звук. В София ги гледаме в обновен състав с втория китарист Eric Jernigan от City Of Ships.

По време на концерта щанд ще отворят Threechords Record Store, на който ще намериш стотици интересни и ценни плочи, тениски, дискове и всякакъв мърч на банди от стоунър, сайк, дуум, пост-рок и слъдж сцената. Нещо, което иначе не би могъл да видиш по музикалните магазини у нас.

Вратите на клуб Mixtape 5 отварят, а Mental Architects са на сцената половин час по-късно. Билети по 20 лева ще намериш в мрежата на Ticketlogic.bg, а на входа на клуба цената им ще бъде 25 лева.