Sativa & Obsidian Sea

icon
Sofialive.bg

Две от по-любопитните и самобитни софийски банди ще разделят сцената в Side B на Mixtape 5 на 14 януари. Инструменталната сайк четворка Sativa и дуум триото Obsidian Sea излизат заедно на първите си концерти през 2017.

sativa image
Sativa

Sativa слива топлината на пустинния рок и психеделията на краут сцената. Китарни картини, рифове и разнообразен ритъм се редуват в инструменталните композиции на бандата. С един ЕР зад гърба си до момента, момчетата вече работят и по следващото си издание. Разбира се, че ще чуем и песни от него в събота вечер.

Obsidian Sea, странно или не, са единствената банда у нас, която твори в бавните дълбоки води на традиционния дуум рок и метъл, наследен от титани като Saint Vitus, Pentagram или силната италианска сцена отпреди 20-30 години. Досега триото има два пълни албума, като вторият - Dreams, Illusions, Obsessions се появи и на касетка и плоча преди година. Чакаме много от тях и през едва започващата година.

obsidian sea image
Obsidian Sea

Билетите са по 10 лева от Ticketlogic и ако си купиш предварително, имаш шанс да отнесеш подарък от Sativa на самия лайв. А на входа цената няма да расте, но пък няма да участваш и в томболата.